XS
SM
MD
LG

Ilijaš trese nogometna groznica, Hodžić: “Uz pomoć navijača savladati ćemo Pofalički”

 

 

Već danima u Ilijašu gradu mladosti i sporta, ali i okolnim naseljima Podlugovi, Lješevo, Mrakovo, Ljubnići…glavna tema razgovora , kafićima,  je nogomet i njihovi ljubimci, igrači NK Ilijaš.

Naime, u subotu sa početkom u 17 sati i 30 minuta u Vogošći, na stadionu „Hakija Mršo“ igra se plej of za prvaka Lige kantona Sarajevo. Na megdan izlaze prvaci „A“ i „B“ grupa, timovi NK Ilijaš i NK Pofalički, ekipe koje su bile najbolje u svojim grupama, a bolji iz ovog meča ide u drugu ligu FBiH - centar.

U ekipi „romantičara“ iz Ilijaša, koji su na maestralan način osvojili prvo mjesto, ostvarivši 14 pobjeda u isto toliko odigranih mečeva, uz fantastičnu gol razliku od plus čak 46  (62:16) atmosfera je na najvišem nivou. Svi igrači koji su u rosteru za ovu utakmicu godine (Riđić, Šabić, Arnautović, Smajlović, Naletić, Mašić, Helać…) maksimalno su spremni, koncentrisani, motivisani i bez pogovora na treninzima izvršavaju sve zamisli šefa stručnog štaba Fadila Hodžića i njegovih saradnika Igora Ilića i Damira Beširevića.

Svi u klubu, počev od agilne uprave na čelu sa neumornim predsjednikom Selmirom Vrabcem, igrača,trenera… jedva čekaju taj susret za fudbalske  gurmane, da ostvare svoj plan, cilj, želju i da Ilijaš vrate tamo i gdje mu je i mjesto - u društvo drugoligaša: Čelik, Borac, Azot, Krivaja, Famos, Unis, Moševac…

Osim igrača, spremaju se i vjerni i vatreni navijači koji u ogromnom broju u subotu kreću put Vogošće da svojim bodrenjem budu dvanaesti igrač svojim mezimcima na travnjaku. Šiju se navijačke zastave, pletu šalovi, kuju navijačka zvona… i sigurno da će u subotu u Vogošći na tribinama biti brazilska atmosfera.

O ovom meču godine, kako su ga prozvali u Ilijašu, iskusni nogometni mag, veliki nogometni znalac, šef struke ilijaških „romantičara“ Fadil Hodžić rekao je, između ostalog, sljedeće:

– Svi u klubu znamo šta nam ovaj meč znači u koliko predstavlja i za klub i za grad Ilijaš. U završenom prvenstvu pokazali smo koliko možemo, koliko znamo i šta sve možemo učiniti na  terenu i za 90 minuta meča. Sada je trenutak istine, dan za povijest ilijaškog nogometa i siguran sam da naši igrači neće iznevjeriti i zakazati u najodlučnijem meču sezone. Spremni smo maksimalno, iza nas je grad Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, uprava kluba sa izuzetnim sportskim radnikom predsjednikom kluba Selmirom Vrabcem, a tu su naravno i naši odani i vatreni navijači. Od prvog minuta krenućemo silovito, napadački, borbeno, požrtvovano, sa puno htijenja i želje da u subotu uveče oko 21 sat, kad se vratimo kući, cijeli Ilijaš „gori“ zbog naše pobjede. Respektujemo i cijenimo našeg protivnika, ali mi smo u ovom trenutku jači, kvalitetniji, bolji… a to ćemo pokazati i na terenu.