XS
SM
MD
LG

Finale Kupa opravdalo očekivanja

Osvajač kupa Republike Srpske, Krupa

Finale Kupa Republike Srpske ''dr Milan Jelić'', odigran u Doboju,  u potpunosti je opravdao očekivanja. Krupa i Rudar Prijedor su na stadionu Sloge prikazali su dopadljiv fudbal. Tim Krupe je imao više želje, ali i znanja i sportske sreće i sa 2:0 porazio ekipu iz Prijedora. Sasvim zasluženo. Krupa je stigla na meč sa mnogo većim ambicijama od Rudar Prijedora. Silno su željeli pehar, na kraju do njega i došli. Taj trofej iz me nedostajao, u prethodna četiri finala bili su uvijek gubitnici, sada su se s pjesmom vratili kući.

Fudbalski savez Republike Srpske, u datim okolnostima, može biti zadovoljan ovogodišnjim izdanjem Kupa. Takmičenje je proteklo izuzetno fer i korektno. Od prvog kola, do poslednjeg. Finalisti su svojim igrama se izborili da budu akteri završne utakmice.

Odluka da se igra u Doboju je sigurno dobra i opravdana. Finale treba da bude završena, lijepa priča i bila je. Medijski dobro pokrivena. Možda je moglo biti više gledalaca, ali...Radni dan, dnevni termin...

Doboj je sa svoje strane učinio što je mogao. Gostoljubiv domaćin, gradonačelnik Boris Jerinić svojim prisustvom na finalnom meču pokazao da uvažava i poštuje takmičenje u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Sve su Dobojlije učinile da finalni meč bude zaista na nivou. I bio je.

 Neki su imali primjedbu na ulove na stadionu, ali iskreno nisu u pravu. Stadion je takav kakav je, boljeg u Doboju nema, a finalni mečevi i trebaju da se svake godine igraju u drugom gradu. Danas Doboju, sutra Trebinju, pa istočnom Sarajevu. Zašto da ne?

Zbog čega se ne bi tako igralo. To je takmičenje svih nas u Republici Srpskoj i čuvajmo ga i afirmišimo. Fudbalski savez Republike Srpske je odlukom da se igra u Doboju, ali i kompletnom organizacijom finalnog susreta, zaslužio pohvale.

Ostali fotosi: