XS
SM
MD
LG

Kralj je spreman da odbrani tron

Foto: ATP Tour

Ova godina bila je turbulentna za Novaka Đokovića. Sve je počelo u Australiji a torturom koju je proživio. Kasnije se vratio mečevima na turnirima gdje je mogao igrati. iz turnira u turnir dizao je formu i sada djeluje da je kralj tenisa spreman da odbrani tron na drugom Gren Slemu u sezoni, Rolan Garosu.

Novak će u prvom kolu igrati protiv Nišioke. Japanac bi trebao predstavljati lakši trening za Noleta na početkiu turnira u Parizu. u drugom kolu Nole bi mogao na Molčana ili Koriju. Ako ode na Molčana to će biti jako zanimljiv meč u kojem bi Slovak imao jakog aduta u čovjeku koji sjajno poznaje Noleta. Naime, Marijan Vajda više nije u Noletovom timu te je sada savjetnik u Molčanovom timu. Naravno, teško da Molčanu bilo šta može pomoći u eventualnom meču sa Đokovićem ali možda može barem konkurentan u jednom setu biti.

Nole ni u trećem kolu ne bi trebao imati većih problema. Mogao bi na Bruksbija ili Bedena recimo. Bruksbi je bio Noletu rival na Ju Es Openu i Nole je slavio a na šljaci bi bio još veći favorit. U osmini finala, Nole bi mogao na Švarcmana ili Dimitrova. To je potencijalno i prvi pravi izazov za ono što slijedi dalje. 

U četvrtfinalu bi mogli gledati još jedan klasik. Naime, u četvrtfinalu je moguć duel Đokovića i Nadala. Rafa nije mnogo igrao na šljaci ali nije mnogo ni pokazao. Djeluje da u eventualnom duelu sa Noletom ne bi imao mnogo šansi i da bi to moglo biti kao četvrtfinale prije sedam godina kada je Nole slavio sa 3-0. U polufinalu bi Nole mogao na Zvereva ili Alkaraza. Alkaraz je dobio Noleta u Madridu ali utisak je da će mu to biti teže uraditi na tri dobijena seta.

U donjem dijelu žrijeba svakako da su najzvučnija imena Cicipas, Medvedev i Rubljov. Realno, gledajući i formu ostalih ali i izlazak iz povrede Medvedeva, Cicipas je sigurno veliki favorit u donjem dijelu a realno i igra u jako dobroj formi.

Što se tiče ostalih naših tenisera, čeka ih težak žrijeb.

Miomir Kecmanović prvi put je nosilac na nekom Gren Slem turniru. Miša će u prvom kolu igrati protiv Ečeverija i tu će biti veliki favorit. Potom ga čeka Bublik ili Rinderne i tu će takođe imati sjajne šanse za uspjeh. A onda bi mogao na Medvedeva. Ako bi došlo do tog duela sa trenutnom formom Rusa, Miša bi imao lijepe šanse uz svoju najbolju igru da dođe do uspjeha. Mogao bi Miša u trećem kolu i na zemljaka. Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Berankisa a onda bi mogao na Medvedeva.

Filip Krajinović u prvom kolu ide na Relija Opelku. Opelka jeste nosilac ali ukoliko bi Filip odigrao kako zna, ne bi bio bez šansi. U drugom kolu bi mogao na Goju ili Tabila i to bi bio neuporedivo lakši meč. Ali prvo mora dobiti Amerikanca i za to će mu trebati prije svega sjajan ritern jer Amerikanac dosta igru bazira upravo na servisu.

Dušan Lajović ima baš težak žrijeb. U prvom kolu ide na Argentinca Baeza. Baez igra u sjajnoj formi i skoro je došao do prve titule u karijeri i valja napomenuti da je specijalac za šljaku. Ako ga Duci prođe, onda će najvjerovatnije na Zvereva.

U svakom slučaju, sa dosta optimizma čekamo Rolan Garos. Nole je sjajno tempirao formu i dizao se iz turnira u turnir. Sada slijedi ono pravo i slijedi napad na 21. Gren Slem titulu. Od njega svakako očekuje najviše a pažnju zaslužuje i Kecmanović. Igra sjajnu sezonu, ima povoljan žrijeb u prva dva kola a neće biti bez šanse i ako ode na Medvedeva. ostali imaju nezgodan žrijeb ali navijamo da svi naši teniseri što dalje doguraju.