XS
SM
MD
LG

Na kraju protiv Grafičara

Filip Pejović

U okviru poslednjeg, 37.kola prvenstva Prve lige Srbije, odnosno 7.kola plej-aut faze, šabačka Mačva u subotu dočekuje ekipu Grafičara. Obe ekipe su obezbedile opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Mačva u ovaj susret ulazi sa 47 bodova na svom kontu, nalazi se na 3.mestu play-out faze, sa 12 pobeda, 12 remija i 13 poraza, uz gol razliku 32:44, u poslednjem odigranom susretu zabeležila je u gostima pobedu, 0:1 protiv ekipe Bačke.

Ekipa Grafičara je do sada zabeležila 15 pobeda, 5 nerešenih rezultata i 16 poraza, u prethodnom kolu pobedili su kod kuće ekipu Zlatibora rezultatom 3:1, nalaze se na 1.mestu play-out faze, sa 50 bodova i gol razlikom 61:47.

 

Pred ovu utakmicu razgovarali smo sa Filipom Pejovićem, pomoćnim trenerom u stručnom štabu crveno-crnih:

-"Odlučili smo da se u ovom susretu šansa pruži igračima sa manjom minutažom, kako bi se svi uverili a i oni sami koliko vrede. I da hoćemo drugačije, ne bi ni mogli, jer su van stroja povređeni Mijailović i Arambašić a zbog žutih kartona ne mogu da nastupaju Adamović, Belić i Pešić. Ovo je prilika da se svi dokažu i da se u najboljem svetlu završi sezona. Grafičar je izuzetan protivnik što je najbolje pokazao ovog proleća, mlada, poletna ekipa, uvek spremni za nadigravanje i to je odlična prilika da se vidi ko koliko vredi. Nadamo se da ćemo na pravi način završiti ovu turbulentnu sezonu".

Utakmica se igra u Šapcu, sutra, u subotu, 21.maja počev od 19,00 časova, na stadionu FK Mačva.

 

PR FK Mačva Zoran Divljaković