XS
SM
MD
LG

Milan Milanović i Milan Kuljić preuzeli kazahstanskog šampiona

Milan Milanović, bivši šef stručnog štaba šabačke Mačve

Dosadašnji trener Mačve, Milan Švaba Milanović, pruzeo je kormilo kazahstanskog šampiona Tobola od Aleksandra Moskalenka, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata na startu sezone (četiri poraza). Ugovor je potpisan do kraja sezone sa opcijom produžetka do kraja 2023. godine. Tabolu igraju dvojica srpskih internacionalaca Zoran Tošić i Dušan Jovančić, i jula meseca igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Milanović je čelnicima kazahstanskog šampiona ostao u lepom sećanju, pošto je ranije sa Irtišom, koji se u međuvremenu ugasio, pre dve godine uspeo da obezbedi izlazak u Evropu, i te godine proglašen je za trenera godine.

- Nisam se mnogo dvoumio posle dobijene ponude. Poznate su mi mogućnosti Tobola, a bez obzira što nemamo puno vremena do prve utakmice očekujemo pobedu i da nastavak sezone bude uspešan – izjavio je Milanović po dolasku u daleki Kazahstan.

Kolo pre kraja plej-ofa Prve lige Srbije došlo je do razlaza između Inđije i trenera Milana Kuljića. Mladi stručnjak je nasledio Nebojšu Jandrića na klupi “zelenih” posle 25. kola i vodio time do pred kraj prvenstva. Na 11 utakmica, koliko je vodio tim, nije uspeo da ispuni želje čelnika prvoligaša iz sremske ravnice da se ekspresno vrate u društvo najboljih. Kako obično biva kad ekipi ne ide trener se nađe na vetrometini, mada je pored subjektivnih i objektivnih razloga krivaca bilo na drugoj strani, na koje trener i klub nisu mogli da utiču. Kuljić nije dugo bio bez posla, i prihvatio je ponudu da se nađe u stručnom štabu kolege Milana Milanovića koji je preuzeo kazahstanski Tobol.

Inđiju će danas protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice voditi Jovan Golić i Goran Dragoljić.