XS
SM
MD
LG

Tri medalje za AK „San“ na Prevenstvu BiH; Uzeli učešće i na mitingu u Zagrebu

Ateletičari AK „San“ iz Prnjavora i Atletske sekcije Derventa na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za cicibane u Čitluku i Međunarodnom atletskom mitingu Agram u Zagrebu, osvojili su tri medalje, dvije srebrene i jednu bronzanu.

Najveći uspeh je ostvario Nikola Kosić osvajanjem titule viceprvaka Bosne i Hercegovine na 200m sa novim ličnim rekordom od 31.76 i bronzanom medaljom u skoku u dalj sa takođe novim ličnim rekordom od 3.83 m.

Uspjeh je upotpunio Lazar Ivanović osvajanjem titule viceprvaka u bacanju kugle.

„Ostala dva člana sekcije iz Dervente, Iva Budišić na 600 m i Nensi Budišić na 200 m i skoku u dalj ostvarili su svoje najbolje ovo sezonske rezultate“, navode iz ovog kluba.

Na drugom kraju u Zagrebu, na izuzetno jakom Međunarodnom atletskom mitingu Agram, dvije  najbolje atletičarke ovog kluba Kristina Stojković na 100 i 200m i Belma Ćuran na 400m prepone, trčale su svoje najbolje ovo sezonske rezultate i time potvrdile da se nalaze u izuzetno dobroj formi na samom početku atletske sezone na stazi od koje se očekuje dosta dobrih rezultata i rekorda.

Za atletičare "Sana" nema predaha, jer već u utorak očekuje ih nastup na izuzetno jakom Međunarodnom atletskom mitingu u Ptuju u Sloveniji, a u subotu u Sokolcu Prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe juniore, koje je ujedno i izborno  takmičenje za sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na Balkanskom prvenstvu za mladje juniore u Baru 12. juna ove godine.