XS
SM
MD
LG

Sloga se ne zaustavlja ulaskom u Prvu ligu: Cilj nam je da odmah napadamo prvo mjesto

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova trijumfalno su prošli ponovo kroz Drugu ligu Republike Srpske grupa "Istok". Dva kola prije kraja Sloga ima 11 bodova prednosti u odnosu na Famosa i rasterećeni su bilo kakvog rezultata u posljednja dva kola.

Trener Sloge, Dalibor Kapikul, u razgovoru za SportDC govori o ovoj sezoni. Kaže, bio je uvjeren da se osvaja titula, a ona je na kraju došla ubjedljivo.

- Od samog početka, od kako smo krenuli u avgustu, ja sam znao otprilike da imamo ekipu koja može ostvariti cilj, a to je prvo mjesto. Tada sam tvrdio da ćemo biti prvi. Malo je glupo kada čovjek kaže da će biti 100% prvi, uvijek nešto može da se desi, ali ja sam znao sa čime raspolažem. Da imamo respektabilnu ekipu omogućio naravno predsjednik Zlatko Krbanjević, i eto ostvarili smo svoj cilj, a to je prvo mjesto. Da kažem, malo i neskromno, bilo je ubjedljivo, dva kola prije kraja 11 bodova. Impozantna je gol razlika, 109 datih golova, 12 primljenih, 25 pobjeda, dvije nerješeno i samo jedan poraz. To je za svaku pohvalu, rekao je Dalibor Kapikul na početku razgovora za SportDC.

Naredne sezone Sloga će igrati u Prvoj ligi, a kao i prošli put kada su igrali u njoj, ne žele da budu samo prolaznici. Kako kaže Kapikul, mnogo toga će zavisiti od predsjednika Zlatka Krbanjevića, kao i koliku će podršku imati u finansiranju kluba.

- Dosta toga zavisi od čovjeka koji to sve vodi, predsjednika Krbanjevića. Naš cilj je i ovoga puta da napadamo prvo mjesto. Naravno, treba nam tu pomoć da još neko stane iza nas, mislim prije svega na opštinske strukture, državne strukture. E, koliko su oni zainteresovani za jedan klub kao što je Sloga, to je pitanje. Sve ovo vrijeme koliko smo na fudbalskoj mapi jedan čovjek to sve vodi, kada govorimo o finansijama. Imao je nikakvu ili jako malu podršku. Ja se nadam da će neko od ovih struktura da pripomogne. Cilj kluba je da bude prvi. Naravno da će to teško biti, ali ništa nije lako u životu. E sad šta će biti u narednom periodu, ne znam. Nama je uvijek cilj prvo mjesto i uvijek smo bili prvi osim jedne godine, počevši od šeste lige, pa do sada, dva puta. Tako će biti i naredne godine. 

Sloga je sa iskusnom ekipom prošla kroz Drugu ligu, ali trebaće im za prvoligaški karavan svježe krvi sa mlađim igračima.

- Pored predsjednika i finansijera Zlatka Krbanjevića, tu je stručni štab sa Pericom Trifkovićem, Ilijom Simićem i naravno igrači koji su neizostavni faktor, jer  da oni nisu kvalitetni ne bi ništa bilo. Možda nekoga i zaboravim, ali red je da se pomene Milivoje Lazić koji je došao iz Premijer lige i on je opravdao epitet premijerligaškog igrača. Dao je 31 gol, to je za svaku pohvalu. Teško je dati toliko u bilo kojoj ligi, pa i na treningu, a da ne govorim u jednoj drugoj ligi. Ekipa je spoj mladosti i iskustva. Imamo Matovića, Baću Nikolića, Bajića, Mazića, respektabilne igrače, imamo Karamana koji je isto iskusan, golman Đokić koji je za mene otkrovenje. Srednjih godina, ali golman koji je pokazao kvalitet, a nije toliko poznat široj javnosti. Jolović je osvježio ekipu svojim ljudskim i fudbalskim kvalitetima. Cvijetin Pavić, Živan Marković naravno, pa onda mlađi Maksimović, Arčaba, Bane Bajić se povrijedio, nije igrao drugu polusezonu. Darko Lazić zbog privatnih obaveza je manje bio prisutan na treninzima, igrao je neke utakmice. Bio je bitna karika kada je igrao, Mišo Miljković isto tako igrač koji ima mnogo iskustva. Ovoj ekipi nedostatak su godine. Iskustva imamo dovoljno, ali imamo puno godina. Dva standardna igrača, Delimir Bajić i Mlađan Karaman su nosili igru, a imaju po 40 godina. To je za pohvalu, ali stariji su igrači, 40 godina nije malo. Ali, igrali su što su zaslužili, ne na ime, i opravdali su očekivanja. A i ostali su blizu njih, 35,36, 30, svi su u zrelim fudbalskim godinama. E sad, nama treba osvježenje u vidu mlađih igrača, ali nije dovoljno samo da si mlad, moraš imati kvalitet. Ja bih se samo na to bazirao, sad zavisi koliko nam bude trebalo igrača na ove iskusne i provjerene. To bih bio dobar spoj i svako bi mogao da da svoj doprinos da ostvarimo ciljeve.

U vikendu pred nama igra se i derbi kompletne sezone, Famosa i Sloge. Radi se o dvije najbolje ekipe ubjedljivo u ligi.

- Ova utakmica nema značaj što se tiče plamana, ni nama ni njima. Naše ambicije su da pobjedimo, ne želimo reći da će biti drugačije. Odemo na rekreaciju, pa želimo pobijediti onoga protiv koga igramo, a ne ovdje. Ali, rasterećeni smo. Smatram da je i Famos rasterećen što se toga tiče, ali ima istu želju da pobijedi protivnika, kako mi njih, tako i oni nas. Ovo su dvije najkvalitetnije ekipe u ligi i ovo bi bila neka kruna čitave sezone ako pobijedimo, a oni ako pobjede i oni će pokazati da su zasluženo tu gdje jesu u samom vrhu. Biće ovo jedna prava utakmica, rasterećena bilo kakvih pritisaka, bilo kakvih nesportskih stvari, vanfudbalskih stvari, da odigramo kako znamo i pokažemo da smo stvarno dvije najkvalitetnije ekipe u ligi. Famos je ekipa koja je godinama u vrhu, koja ima oziljan fudbalski kvalitet i ima čime da se pohvali. Mi idemo da opravdamo prvo mjesto, a šta će biti rezultatski teško je predvidjeti, nadam se našoj pobjedi.


Jedinstvo (Br) 2 : 1 Proleter
Glasinac 1936 4 : 0 Mladost (G)
Drina HE 5 : 1 Ilićka 01
Rudar 1925 6 : 2 Romanija
Stakorina 1 : 1 Guber
Mladost (R) 0 : 4 Famos
Sloga 5 : 1 Vlasenica
Milići 0 : 1 Velež
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 30 26 3 1 81
2 Famos 30 21 7 2 70
3 Velež 30 16 4 10 52
4 Guber 30 14 6 10 48
5 Stakorina 30 13 6 11 45
6 Jedinstvo (Br) 30 11 7 12 40
7 Glasinac 1936 30 13 1 16 40
8 Vlasenica 30 12 4 14 40
9 Romanija 30 11 5 14 38
10 Drina HE 30 11 5 14 38
11 Mladost (G) 30 11 4 15 37
12 Proleter 30 11 4 15 37
13 Rudar 1925 30 10 6 14 36
14 Ilićka 01 30 11 0 19 33
15 Mladost (R) 30 8 2 20 26
16 Milići (-3) 30 7 4 19 22