XS
SM
MD
LG

Povratak otpisanih

Foto: Heat Nation

Najgore je kada neka ekipa ppređe put od potcijenjene do precijenjene. Dok je Boston izgledao loše u prvom dijelu sezone, bio je nekada i previše kritikovan. Isto tako, sada ih se previše diže u nebesa što je šesti meč sa Majamijem pokazao.

Ako bi ste pred ovaj meč gledali stanje na kladionicama, imali bi ste osjećaj da Boston igra sa Orlandom ili Hjustonom jer je otprilike do te mjere Majami bio potcijenjen. Takođe, dobar dio javnosti je već prežalio Majami. Nesporno da je Boston bio favorit jer je vodio 3-2 i igrao kući ali svakako da je bilo mnogo pretjerivanja.

Već od starta Majami je zaigrao sjajno. Odbrana je bila odlična, Batler se sjajno uveo u meč i tokom cijelog prvog perioda odžravali su vodstvo. Imali su i dvocifrenu prednost a razlog što nisu dobili ubjedljivije prvi period svakako se može tražiti u par jeftino prodatih lopti. No i pored toga, start je itekako obećavao.

U drugom periodu razigrao se Tejtum za domaće i vratio ih na minimalan zaostatak. Majami je odbio taj nalet, Horford zaradio treći faul i djelovalo je da sve ide kako treba za goste. Međutim, Boston je uspio doći do preokreta. Ipak, završnicu poluvremena odigrali su trapavo pa je Majami sa +2 otišao na odmor. S obzirom na utisak ali i šut Majamija, ta prednost je bila premala u odnosu na onu koja bi trebala biti ako gledamo iz vizure ekipe Erika Spolstre.

Majami je u trećem periodu kontrolisao meč mnogo bolje nego u prvom poluvremenu. Odvojili su se prvo zahvaljujući potezima Oladipa i fenomenalnog Batlera te su došli do +12. Kad god bi Boston nakon toga zaprijetio, Majami je imao spreman odgovor. Jako bitna stvar je i što je Strus pogodio dvije trojke u ovom periodu s obzirom da se nije mogao sastaviti u petoj utakmici i prvom poluvremenu ove. 

Međutim, ma koliko djelovalo da je Majami taj koji kontroliše sve, Boston ne bi bio Boston da se tek tako preda. Žilavost je jedna od vrlina ekipe Imea Udoke i to su pokazali i u ovoj utakmici. Uspjeli su se vratiti a trojkom Vajta i povesti. Veoma bitan detalj desio se na 99-99. Lauri je zaradio šesti faul (uz Batlera najbolji igrač Majamija na meču) a Braun je imao dva bacanja. Promašio je oba a na drugoj strani je Batler pogodio pod faulom. Potom je i Taker imao sjajnu sekvencu i za Boston više povratka nije bilo.

Džimi Batler svakako je obilježio ovaj meč. Ovo je bio jedan od onih njegovih mečeva gdje potpuno poludi i odigra na nivou najboljeg na svijetu. Dao je 47 poena ali nije samo stvar poena. Dao je četiri trojke iako je u cijeloj seriji imao dvije do ove utakmice. Pogodio je masu teških šuteva a pri tome igrao je fenomenalnu odbranu.

Takođe, Kajl Lauri je odigrao fenomenalan meč. Lauri je jedan od potcjenjenijih igrača u ligi. Vidi se da ga povreda muči i da ne može igrati maksimalno. Pogotovo se to vidjelo u petom meču. Međutim, ovo je bio meč Laurijevog iskupljenja jer je imao dabl-dabl uz mnogo bitnih poteza. 

Sa druge strane, Tejtum je odigrao odlično poluvrijeme. Utisak je da ga je Majami bolje čuvao u nastavku i da su našli rješenje za njega. Iz drugog plana Vajt je odigrao fenomenalan meč a i generalno igra fenomenalno poslednja tri meča ove serije. Braun je imao i dobrih i loših momenata a utisak je da je Bostonu za uspjeh trebala bolja partija Horforda.

Nije Horford najbolji igrač u ekipi ali najbitniji jeste. On je taj koji drži odbranu ali i taj koji na suvu genijalnost doće do bitnih poena. U ovom meču nije radio ono što obično radi. Obično dobro sačuva najbolje protivničke igrače ali kako je Batler igrao njegova misija je realno bila teška. Napadački je tek u završnici dao trojki a svakako da su i lične greške izbacile Horforda iz ritma.

Na kraju će sedmi meč odlučiti pobjednika. Biće to vjerovatno mnogo borben i tvrd meč a pobjednik će biti onaj ko bude imao više snage. Jako će biti važno i da li će Hiro igrati jer bi sa njim Majami bio favorit u ovom meču. Ovako, imaju blagu prednost ali će im trebati dosta raspoloženih igrača u ovom meču. Jer teško je baš da Batler ovo ludilo ponovo opet ma koliko sjajan bio.