XS
SM
MD
LG

Preko 2500 sportista u Novoj Varoši

Skupština MOSI

U Novoj Varoši , domaćinu 57. MOSI (Međuopštinskih omladinskih sportskih igara) održana je Skupština ove najveće amaterske sportske manifestacije, na prostoru Jugoistočne Evrope.

Na ovoj sednici je učešće uzelo preko 30 predstavnika opština učesnica iz gradova sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske i Federacije) i donesene su veoma važne odluke.

Prema rečima Ljubivoja Vranića, predsednika Skupštine  igara  na ovogodišnjoj smotri mladosti i sporta se očekuje učešće preko 2500 sportista i veliki broj gostiju. Oni će se od 20. do 24. jula tekuće godine nadmetati , družiti i sklapati nova prijateljstva u živopisnom gradiću na obroncima Zlatara.

 Po završetku Mosi  25. i 26 . jula će se održati i Paramosi .

-Nakon dve godine pauze  radi pandemije Kovida 19 ponovo će biti podignuta zastava MOSI, ovaj put u Novoj Varoši gradu domaćinu  koji je uz Prijepolje i Priboj bio nosilac studentske ideje o održavanju ove sportske smotre još davne 1954 godine. Ovo će biti treći put da se igre održavaju u našem gradu i već sada možemo reći da ćemo potpuno spreni dočekati takmičare i goste iz preko 35 gradova iz tri države . Otvaranje igra je predviđeno za 20. juli u 17 časova na Gradskom stadionu u Novoj Varoši, a četiri dana kasnije će uslediti svečano zatvaranje i predaja zastave MOSI narednom domaćinu 58. igara opštini Kolašin iz Crne Gore. Nadmetanja će se odvijati  u 15 sportskih grana : atletici , odbojci , košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, ribolovu biciklizmu, tenisu i karateu - govori Vranić                                       

Organizacioni odbor će uputiti svim opštinama učesnicama dopis za zvaničnu prijavu za učešće   uz prijave ekipa po granama sporta koje će se nakom prijema primati do 10. juna .

-Visina kotizacije po ekipi je ostala ista u odnosu na prethodne igra a iznosi 150 eura . Većina sportista i gostiju biće smeštena u hotelima, depadansima i apartmanima, a jedan manji deo u kolektivnom smeštaju. Usvojen su i cenovnici ishrane od 15 evra za tri obroka po takmičaru, a smeštaj će koštati od 4 evra u  kolektivnom delu do 9 evra za apartmane naravno u protuvrednosti u dinarima i konvertibilnim markama . Takođe je pokrenuta inicijativa za dodelu priznanja osnivačima i organizatorima kao i najstarijim učesnicima igara, a konačnu odluku o dodeli će doneti Skupština zaključio je Vranić.

Branko Pucarević predsednik Komisije za smeštaj i ishranu je detaljnije upoznao učesnike sednice o radu i načinu provođenja  aktivnosti koji su jedan od najznačnijih što se tiče boravka učesnika na MOSI. A sve prisutne je pozdravio , poželio dobrodošlicu i  obavestio o izgradnji infrastrukturnih objekata na kojima će se provoditi takmičenja predsednik organizacionog odbora a ujedno i  predsednik  grada domaćina 57. MOSI ,Radoslav Vasijlević.

Naredna Skupština na kojoj  će bit obavljen žrijeb i poznat raspored nadmetanja  biće održana 24. juna.