XS
SM
MD
LG

Radonjić: Nije odlučila sreća

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је екипа са два освојена трофеја имала изванредну сезону и извинио се Партизану због непримереног понашања Николе Калинића по завршетку вечерашње пете утакмице финала плеј-офа АБА лиге.

"Честитке свима на другом трофеју у овој сезони. Серија је била очекивано тешка са пуно специфичних и различитих околности. Најмање се прича о кошарци, ја мислим да је била одлична читаво време и мислим да је утакмица била јако добра. Ми смо на крају били нешто мало бољи и дошли до још једног трофеја", рекао је Радоњић на конференцији.

Кошаркаши Звезде одбранили су титулу у АБА лиги, пошто су вечерас у одлучујућој петој утакмици финала плеј-офа победили Партизан са 80:77.

Финална серија обиловала је инцидентима, а екипе су оствариле победе у утакмицама у којима су биле домаћини. Црвено-бели су имали предност домаћег терена због освојеног првог места у лигашком делу.

Радоњић је рекао да је свестан да ће се много причати о инцидентима у финалној серији, али да он никада није желео да прича о тим стварима и да ће тако остати.

Он се извинио кошаркашима Партизана због понашања његовог играча Николе Калинића, који је по завршетку утакмице притрчао до црно-белих да испровоцира ривале.

"Наставићемо да радимо, да завршимо обавезе у неколико следећих недеља. Претпостављам да видите да није баш лако после свега овога наћи речи. Сјану сезону смо овим трофејом направили изванредном. Јако сам поносан и срећан", додао је Радоњић.

Упитан да прокоментарише изјаву тренера Партизана да се нешто мора урадити како би се спречили инциденти из финалне серије, Радоњић је рекао да су се у свим утакмицама дешавале сличне ствари, да ће се поредити ко је први почео, али да "генерално није добро".

"Да ли сте први пут присуствовали оваквом амбијенту? Ја сам у таквом играо и кад није била ова лига, тако да...", навео је он.

Говорећи о наставку утакмице после паузе од сат времена, Радоњић је рекао да се мењао систем због проблема са фауловима Калинића и да је то унело додатну нервозу, али да је припрема била сјајна и похвалио је играче на игри.

Упитан шта је пресудило победника, Радоњић је одговорио:

"Срећа није сигурно. Тешко је анализирати, много је ствари током утакмице које су утицале на дешавања. Сама утакмица је била добра, посебно бих истакао колико може да буде добра у ситуацијама када долази до прекида. Мислим да је кошаркашки гледано био добар меч. Пресудило је то што смо у последњој четвртини успели да задржимо једну позицију која је омогућавала да можемо да будемо ту и да један потез одлучи, то се и десило", навео је.

"На крају смо успели да будемо бољи и дођемо до треће победе у серији. Читаве сезоне смо се мукотрпно борили да имамо предност домаћег терена, вратио се труд и рад који смо заједно утрошили. Нимало лака сезона, са повредама, требало је издржати да будеш конкурентан у АБА лиги после тешких мечева и мањком играча. Успели смо у свим околностима да будемо довољно јаки да остваримо први циљ који смо имали и то је било пресудно", додао је Радоњић.