XS
SM
MD
LG

Mojović ostaje u Foči

Nikola Mojović i urednik našeg portala Stefan Papaz

Sutjeska je u nedavno završenom šampionatu Republike Srpske zabeležila vrlo dobre rezultate. Fočanski prvoligaš je okončao nadmetanja Prvoj ligi  na visokom petom mestu, bili su izabranici Miljana Radanovića nadomak finala kupa „Dr Milan Jelić“, ali ih je u polufinalnom susretu zaustavila Krupa, koja je i podigla trofej najmasovnijeg takmičenja.

Kako se dobro radilo u Sutjesci govore podaci da je klub proglašen najboljim sportskim kolektivom u gradu na obalama Drine i Ćehotine, predsednik Radenko Vasiljević je na Danu fudbala održanom zimus u Banjaluci u organizaciji FSRS i  Sportskog žurnala proglašen najboljim fudbalskim radnikom Republike  Srpske , a u konkurenciji  među trojicom najboljih za najboljeg fudbalera na istoj svečanosti je bio i Nikola Mojović .

Mojović se tada nije okitio laskavom titulom iako je po svim ocenama bio blizu priznanja ali što nije tada kapiten Fočaka je ostvario u  anketi najčitanijeg sporskog portala na prostorim  Republike Srpske ,BiH a i u regionu ''SPORTDC'' .

U anketi su učestvovali svi treneri  i kapiteni 16 prvoligaških klubova RS , Mojović je na kraju ubedljivo poneo titulu najboljeg igrača Prve lige Republike Srpske sa 18 osvojenih glasova čak 14 više od svog najbližeg pratioca  što potvrđuje koliko je bio dominantan u izboru među najmerodavnijim učesnicima ankete. U sličnom izboru prošle godine Mojović je bio najbolji pa je ovo bila samo potvrda da je laskavo priznanje stiglo u prave ruke.

Zaista sam sretan i ponosan , posebno me raduje što sam do ovog značajnog priznanja stigao po ocenama fudbalskih stručnjaka i mojih kolega fudbalera pa ova laskava titula u potpunosti dobija na vrednosti. Prilika je ovo i da se svima zahvalim i sigurno ću se i u budućnosti  sve dok budem igrao fudbal potruditi da svojim nastupima opravdam ukazano poverenje. Naravno da  za ovo priznanje koje mi je dodeljeno velike zasluge dugujem svom matičnom klubu, Sutjesci. Nakon sezone u kojoj smo izborili opstanak pre godinu dana smo zajedničkim snagama Uprave na čelu sa agilnim predsednikom Vasiljevićem , stručnim štabom i igračima, a uz veliku pomoć opštine Foča  sa načelnikom Milanom Vukadinovićem , povukli  poteze koji su doneli napredak i boljitak. Napravili smo respektabilan tim, vratili naše igrače koji su ponikli u Sutesci ,u ekipu priključili nekoliko igrača iz omladinskih pogona, pa je Mihajlović uneo maksimalnu sigurnost u odbrambene redove, Danilović sigurno potvrdio da je jedan od najboljih veznih igrača u ligi. Od mlađih se istakao Dejan Mojović, zauzeo standardno mesto u ekipi, svoju priliku dobili još juniori Obrenović i Sekulić na koje će se morati najozbiljnije računati u narednom periodu i uz ostale igrače smo bili među najboljim u ligi , jedan period bili i glavni konkurenti za osvajanje titule i sigurno ostavili lep utisak na prvoligaškoj sceni Republike Srpske. Sve to mi je bilo dodatni motiv da dam maksimum na terenu kao kapiten da predvodim ekipu na najbolji način , na kraju je to prepoznato i na moju veliku radost nagrađeno –ističe Mojović

U Sutjesci vlada odlična atmosfera, dobar je stručni rad u svim pogonima, rukovodstvo pruža maksimalnu logistiku da li će to biti i jedan od razloga da Nikola Mojović ostane član svog matičnog kluba i u narednom periodu ?

Definitivno Sutjeska se vraća na stare staze uspeha , ne govore to samo naši rezultati, već kompletna organizacija kluba. Imamo kvalitetan tim, odličan rad stručnog štaba ,veliku podršku uprave, vrlo dobru infrastrukturu ,a sve to sigurno to ne bi funkcionisalo na najbolji način da nije maksimalne podrške opštine i načelnika Vukadinovića. Tačno je da me je dosta  premijerligaša i  prvoligaša pa ča i klubova iz Srbije i Crne Gore kontaktiralo i želi videti u svojim redovima . Međutim  ja sam se  već uglavnom u načelu dogovorio  da ostanem u klubu gdje sam stasao, stekao punu afirmaciju i evo stigao do titule najboljeg igrača . Lepo mi je u mom rodnom gradu Foči i svi moji dalji planovi su vezani za Sutjesku . Trenutno smo na odmoru sa pripremama ćemo krenuti početkom jula , siguran sam da ćemo zadržati okosnicu ekipe iz protekle sezone i uz par novih igrača u timu  ponovo igrati vidnu ulogu u prvoligaškom karavanu Republike Srpske. Na kraju koristim priliku da se  zahvalim mojim saigračima ,upravi i posebno našim vernim navijačima na vrlo dobroj sezoni koja je iza nas a i za punu podršku meni lično  jer sigurno ne bih stigao do ove laskave titule da nije bilo njih-  zaključio je Nikola Mojović najbolji igrač Prve lige Republike Srpske


Drina 7 : 2 Budućnost
Modriča Alfa 2 : 1 Slavija
Borac 2 : 1 Kozara
Željezničar ST 0 : 1 Krupa
Podrinje 4 : 1 Tekstilac
Ljubić 1 : 0 Sloboda
Sutjeska 4 : 3 Zvijezda 09
Sloga 5 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa (-1) 30 24 4 2 75
2 Sloga 30 21 5 4 68
3 Sloboda 30 20 5 5 65
4 Zvijezda 09 30 18 4 8 58
5 Sutjeska 30 17 4 9 55
6 Drina 30 15 5 10 50
7 Slavija 30 13 4 13 43
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 12 2 16 38
10 Tekstilac 30 10 7 13 37
11 Željezničar ST 30 9 6 15 33
12 Modriča Alfa 30 9 4 17 31
13 Kozara 30 8 5 17 29
14 Podrinje 30 8 3 19 27
15 Borac (-3) 30 8 3 19 24
16 Budućnost 30 3 1 26 10