XS
SM
MD
LG

AK „San“: Ponovo odlične Kristina Stojković i Belma Ćuran

Fantastični rezultati atletičara Atletskog kluba "San" iz Prnjavora na 13. Međunarodnom atletskom mitingu održanom u Zenici.

Na izuzetno jakom atletskom mitingu održanom u srijedu u Zenici dvije najbolje atletičarke kluba Kristina Stojković i Belma Ćuran ponovo su blistale i istrčale odlične trke.

Stojković je u trci na 400 m osvojila izvanredno drugo mjesto uz nešto lošiji rezultat nego što je to bio u nedelju u Sarajevu.

„S druge strane Belma Ćuran još jednom dokazala da se nalazi u odličnoj  formi pred seniorsko i juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se krajem juna i početkom jula održavaju u Zenici i Tuzli. Belma je u trci na 100 m prepone postavila svoj novi lični rekord koji sada iznosi 17 sekundi i 36 stotinki, , a koji je sekund i po bolji od starog rekorda. Ovim rezultatom Belma je zauzela četvrto mjesto u trci i bila samo 2 stotinke iza takmičarke iz Makedonije“, istakli su iz kluba.

Pred atletičarima Atletskog kluba ''San'' nema predaha, jer ih već u četvrtak očekuje izuzetno jak atletski miting u Ljubljani, sa koga se takodje očekuju jako dobri rezultati.