XS
SM
MD
LG

Rukometne lopte za osnovce u Istočnoj Hercegovini (FOTO)

Foto: Memorijalni Turnir Milan Tasovac/facebook

Povodom Memorijalnog rukometnog turnira Milan Tasovac – Trofej Hercegovine, koji se u nedjelju 11. juna  igra u Nevesinju u znak sjećanja na osnivača i utemeljivača rukometa na ovim prostorima, sprovedena je i akcija „Pomoć i razvoj rukometa u Istočnoj Hercegovini“.

Nakon što su na zvaničnoj stranici turnira sproveli licitaciju prodaje dresova rukometaša Vlade Draganića, Marka Davidovića, Nebojše Bojića, Jove Budovića i Vlade Tomića, od tog novca, kao i dodatnih sredstava igrača  kupili su lopte za škole u Hercegovini.

„Od prihoda prodaje dresova naših prijatelja i aktivnih igrača uspjeli smo da omogućimo i kupimo lopte za sve osnovne škole u Istočnoj Hercegovini. Hvala još jednom igračima koji su nam izašli u susret sa njihovim dresovima. Hvala svim kupcima koji su te iste dresove kupili i sa tim pomogli da ovo ostvarimo kako smo zamislili“, navodi se na stranici turnira, dodajući da su posjetili devet škola.

Foto: Memorijalni Turnir Milan Tasovac/facebook

„Obišli smo osnovne škole u Trebinju, Bileći, Ljubinju, Berkovićima, Gacku i Nevesinju. Zajedno sa direktorima škola i nastavnicima fizičkog vaspitanja popričali smo o temi rukomet. Donirali smo preko 100 lopti za odvijanje nastave u školama. Na ovome na stajemo, ovih dana obilazimo sve rukometne klubove (muške i ženske) u Istočnoj  Hercegovini  i oni su dio naše priče“, poruka je ovih ljudi koji istinski vole rukomet.

Među onima koji su uručivali lopte bio je rukometaš Spasoje Pekić.

Navode da je planirano i da Organizacioni odbor turnira podijeli oko 200 lopti za ostale osnovne škole i sve rukometne klubove u ovom kraju Republike Srpske i poručuju:  „Mi živimo neku priču u kojoj  promovišemo ljubav prema djeci i rukometu!“.