XS
SM
MD
LG

A od Avramovića lopte

Odavno je poznato da se izuzetna pažnja poklanja radu sa omladinskim selekcijama, u fudbalskom klubu Sutjeska .

Zato i ne čudi što je Foča postala prepoznatljiva  na fudbalskoj mapi kao mesto gdje se rodio i stasao veliki broj fudbalskih asova, koji su proneli slavu grada i kluba sa obala Drine i Ćehotine.

Da bi se ostvarili dobri rezultati osim talenta potreban je kvalitetan stručni rad, ali i logistika i pomoć  za neomatan i kvalitetan rad . Agilna Uprava fočanskog prvoligaša daje veliki doprinos i na različite načine  obezbeđuje sve što je potrebno trenerima i igračima za  provođenje svih aktivnosti, a svakako da to često uspevaju i uz pomoć pravih prijatelja kluba. Tako je ovih dana u Foču i Sutjesku stigla lepa donacija od fondacije Footbal friends iz Beograda na čelu sa Zoranom Avramovićem.

Prema rečima Radenka Vasiljevića ovaj poklon je sve u klubu obradovao naročiti mlade fudbalske poletarce koji su dobili 80 fudbalskih lopti za treninge i dalje usavršavanje .

Kao i dosta puta do sada fondacija na čelu sa predsednikom Zoranom Avramovićem, inače  rođenim  Fočakom, nastavlja svoju nesebičnu podršku i prijateljsku misiju  razvoju fudbalskog sporta na našim prostorima , naročito u Foči i Sutjesci. Ljubiteljima fudbala, a posebno članovima klubova koji u ovo vreme muku muče da obezbede sredstva i rekvizite svaka pomoć puno znači i to  dovoljno  govori koliko nam je ovaj poklon drag i vredan. Donacija od 80 lopti se uklapa sa aktivnostima oko piprema za organizaciju ovogodišnjeg omladinskog  , i6. po redu turnira „Footbal Friends „koji će se nakon dve godine pauze radi pandemije Kovid 19 ponovo održati u Foči od 29. do 31 jula. Sportisti, fudbalski radnici , treneri a naročito mladi igrači izražavaju  zahvalnost fondaciji „Footbasl Friends“, a posebno Zoranu  Avamoviću na podršci i investiranju u još  boju budućnost ali i p(r)ozivaju i druge uspešne Fočake da se ugledaju na ovaj primer i slede ga za još bolji napredak fočanskog sporta, naročito fudbala -rekao je Radenko Vasiljević predsednik Sutjeske