XS
SM
MD
LG

Stojanov dočekuje Borca na Farskim ostrvima: Potajno se nadamo prolasku

Banjalučki Borac će u prvom kolu Lige konferencije igrati protiv B36 iz Torshavna, kluba iz glavnog grada Farskih ostrva.

Pred banjalučanima je duh put na arhipelag na sjeveru Evrope, a tamo već dvije godine nastupa Uroš Stojanov, koji je prošlog ljeta stigao upravo u B36. Iako je upitno da li će ovaj nekadašnji napadač Zvijezde i Jedinstva iz Bihaća nastupati za klub u Evropi ili će otići odličan je sagovornik da približi ono šta očekuje Banjalučane.

- Postoje šanse da napustim klub. Nisam najzadovoljniji minutažom u posljednje vrijeme i gledam neke opcije. Vidjećemo šta donosi vrijeme, kaže za Sport1 Uroš Stojanov.

Kako kaže, u klubu nisu željeli da izvuku Borca.

- Sigurno da su bili na posljednjem mjestu klubova koje smo željeli iz grupe potencijalnih. Nadali smo se ekipi iz Andore, eventualno ekipi sa Kosova. Sigurno očekuje nas težak dvomeč.

Prošlo je sedam godina kako je napustio Bosnu i Hercegovinu i otisnuo se 'u svijet'.

- Slabije pratim bosansku ligu, ali sam vidio da je Zrinjski došao do titule, Velež osvojio kup. Mislim da bh. liga iz dana u dan sve više napreduje, tu su Sarajevo i Borac, dosta je dobrih ekipa sada u ligi. 

Kaže nam da nije previše upoznat sa sastavom Borca u ovom trenutku.

- Nisam upoznat sa sastavom Borca, ali sigurno da će imati dobru ekipu i ove sezone. BIće težak dvomeč. Prednost dajem Borcu, ali sigurno da se ni mi nećemo predati olako. Očekujem da obje utakmice budu interesantne i kvalitetnene. Potajno se nadamo da možemo proći u narednu rundu.

Prva utakmica će se igrati u Modriči, gdje će Borac biti domaćin.

- Mislim da je naša šansa domaći teren u drugoj utakmici. Očekujem da prva utakmica ne riješi pitanje prolaska i našu šansu vidim u drugoj.

Specifična klima Farskih ostrva mogla bi biti problem Borcu, ali isto tako sigurno da ni visoke temperature ne gode Faranima.

- Nama su sigurno vremenske prilike velika prepreka. Farani nisu navikli na tako visoke tempereture. Možda i teren sa prirodnom travom, pošto su ovdje svi sa vještačkom podlogom. Borcu će, kao i nama, muka biti dug put, ali vidjećemo. Sve u svemu biće interesantno.