XS
SM
MD
LG

  Plivači Leotara prvaci i vicešampioni Bosne i Hercegovine

Plivači Leotara

U organizaciji Plivačkog kluba „ Olimp “ iz Banjaluka 18. i 19. juna, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održano je Ljetno državno prvenstvo u plivanju. Učešće su uzela dvadeset tri kluba iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 281 plivačem, od čega je 120 u muškoj i 161 u ženskoj konkurenciji.

Plivački klub „ Leotar “ predstavljali su: Veljko Jovanović, Miloš Ćeranić, Sara Ratković,  Marija Kurtović, Lara Pujić i Kristina Turnić.

Na prvenstvu se u svim individualnim disciplinama  plivaju kvalifikacije u jutarnjem dijelu programa i A i B i C finale u popodnevnom dijelu programa.

" A " apsolutno finale, B je za mlađe juniore, juniore/omladince, " C " finale je za kategorije mlađe kadetsku/mlađe pionirsku i kadetsku kategoriju.

Plivači Leotara osvojili su ukupo šest medalja od čega je jedna zlatna, četiri srebrne i jedna bronzana.

Marija Kurtović postala je prvak Bosne i Hercegovine u disiciplini 400 metara mješovito u kategoriji djevojčica do 12 godina.

Srebrne medalje osvojili su : Miloš Ćeranić u disciplini 400 metara slobodno, Kristina Turnić u disciplini 50 metara delfin, Lara Pujić u disciplini 200 metara prsno i Marija Kurtović u disciplini 50 metara slobodno.

Bronzanu medalju osvojila je Lara Pujić u disciplini 100 metara prsno.