XS
SM
MD
LG

Mađari bolčji od Crne Gore

Vaterpolisti Crne Gore

Pred oko sedam hiljada gledalaca na legendarnom Alfred Hajošu u Budimpešti, podmlađene ajkule su dobro otvorile meč protiv domaćina i jednog od glavnih favorita za zlato.

Imali smo 4:3 tokom druge četvrtine, ali je uslijedila serija od 6:0 Mađara za veliki preokret. Uzvratili smo serijom 3:0, ali je smanjena rotacija zbog neigranja Bogdana Đurđića itekako uticala da u finišu ne pripredimo iznenađenje. 

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Gerg Zalanki sa četiri, Marton Vamoš i Silard Janšik postigli su po dva, a po gol Deneš Varga, Zoltan Pol, Danijel Anđel i Zoltan Gergelji Burian.

U crnogorskoj selekciji istakao se kapiten Marko Petković sa četri, dok su po gol postigli Dušan Banićević, Vasilije Radović, Konstantin Averka, Marko Mršić.

“Ušli smo dobro u meč, prvu četvrtinu odigrali 3:3. Primili smo jedan ili dva gola koja nije trebalo. Poslije toga su Mađari pokazali zašto imaju možda i najveći napadački potencijal na svijetu. Kod njih ne možete da pustite nekog igrača. Na svakoj poziciji imaju po dva tri opasna igrača, neke smo uspjeli da zaustavimo, neke nijesmo, na kraju nažalost poraz od četiri razlike. Okrećemo se mečevima koji slijede”, poručio je golman Petar Tešanović.

Naredni rival je Gruzija u četvrtak od 19:30, dok je za subotu zakazan duel sa Brazilom u istom terminu. Gruzija je danas bila bolja od Brazila 14:10.

Pobjednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala, pišer AntenaM.me