XS
SM
MD
LG

Nestabilnost ide uz mladost

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković kazao je nakon pobjede naših momaka nad Gruzijom, da je očekivano da mlada ekipa, kakva je naša ima oscilacija u igri.

 “Očekivali smo da neće biti lako. Možda je na startu išlo lakše nego što smo mislili, ali uslijedili su veliki promašaja ušli smo u nervozu i nijesmo mogli to da iskontrolišemo, u suštini imali smo solidnih rješenja, ali ta završnica je nedostajala".

Iako je izgledalo da je zonska odbrana zbunila naše vaterpoliste, Gojković je kazao da su bili spremni na takav scenario, te d aje samo nervoza doprinjela tome da uđemo u nezavisnu završnicu.

"Vidjelo se da smo krajem druge četvrtine ušli u nervozu. Promašili smo mnogo šansi na odbranu za koju smo se spremali. Svi šutevi, osim u posljednjoj četvrtini, bili su u pravom momentu i iz izgrađenih pozicija, ali nismo pogađali. A i njihov golman je dobro branio. To je unijelo nervozu, mislio sam da ćemo u trećoj četvrtini to nivelisati kad smo poveli tri razlike, ali se Gruzija vratila s dva brza pogotka. Moramo biti zadovoljni pobjedom, svjestan sam da će biti oscilacija s ovom ekipom", rekao je selektor.

Gojković je na kraju dodao da naši momci moraju da rade na šutu.

"Gruzija ima speciifčnu odbranu koja tjera da postaješ nervozan ako promašuješ. Kod 4:1 su promijenili odbranu, igrači su je prepoznali i radili stvari koje je trebalo, ali smo imali veliki broj promašaja sa četiri-pet metara. Vjerujem da nam se ne bi ponovilo, ali nije slučajno i moramo raditi na šutu", istakao je Gojković.