XS
SM
MD
LG

Osam prinova za juriš "dizelke" na prvoligaški vrh

Početak priprema - foto: facebook.com/fkzeleznicarpancevo

Železničar je u dobrom raspoloženju počeo sa pripremama za predstojeću sezonu. Igrači su jedva dočekali početak priprema, navodi trener Igor Savić, vidi se da su individualno radili na sebi kako bi mogli odgovoriti predstojećim izazovima. Dve nedelje provešće u Pančevu, potom sledi odlazak na Zlatibor gde će ostati 14 dana i odigrati četiri kontrolne utakmice. Od pojačanja pristigli su Bačanin (Napredak), iskusni štoper M.Jovanović (Proleter), ofanzivni vezni Dimitrić iz Radničkog (S. Mitrovica), Brkić iz banjalučkog Borca, Lainović iz Budućnosti (Dobanovci), i trojica dojučerašnjih Žarkovčana, Obrenović, S.Jovanović i Milikić. Pančevo su napustili Plavšić, Jordan, Gigić, Kostić, Dabić, Stanimirović…

Najiskusniji među pridošlicama je 34-godišnji štoper Marko Jovanović gradio je karijeru u Teleoptiku, Partizanu, Voždovcu, Visli, Larisi, Borcu iz Banja Luke i Proleteru.

- Brzo smo se dogovorili, i drago mi je da sam postao deo ove lepe fudbalske priče. Neće mi biti teško da se uklopim u tim, jer od ranije znam Simčevića, Stojčeva i Kneževića i naš zajednički cilj je da ostvarimo plasman u Super ligu što neće biti lako, jer nekoliko klubova to želi. Daćemo sve od sebe kako bismo obradovali na kraju sezone ljubitelje fudbala u Pančevu - rekao je po dolasku Jovanović.

Ugovorene su utakmice sa OFK Bačkom, Radom, OFK Vršcem, GFK Slobodom, RFK Grafičarem, Radničkim iz Sremske Mitrovice i izraelskim Skaminom.

Trener Igor Savić kompletirao je stručni štab u kome će biti Bojan Pavlović, Ivan Tasić, Dule Ljubičić i Stefan Radulović.