XS
SM
MD
LG

Fuzija RFK Novog Sada 1921 i Proletera mora da se ozvaniči do 30. juna

Stadion RFK Novi Sad 1921 - foto: facebook.com/NoviSadFK

Izvršni odbor FSS na sednici održanoj u sredu, a na osnovu validnosti informacije i želje Proletera i RFK Novog Sad 1921, da se fuzionišu, dao je saglasnost da ukoliko se ispune svi zakonski uslovi da se postupak ozvaniči. Nezvanično smo doznali da se uveliko radi na tome i ukoliko se izglasa nacrt ugovora o pripajanju fuzija će dobiti “zeleno svetlo”. Poznato je da mora da se ispoštuje zakonski rok od 30 dana objavom u štampanom sportskom mediju (Sportski žurnal), koji ističe 28. juna. Za to vreme poverioci, ukoliko ih ima, mogu da iznesu eventualna potraživanja.

Fuzija se mora ozvaničiti do 30. juna kada je poslednji rok za licenciranje klubova za prvenstvo. Ostalo je malo vremena, oko nedelju dana, za koje vreme treba da se održe odvojene skupštine klubova i, u slučaju povoljnog ishoda, sednica najvišeg tela fuizonisanog kluba (do 29. juna).

Tragom informacije, potražili smo odgovor od tehničkog direktora RFK Novog Sada 1921, Mihaila Janića, koji nam je kratko rekao da su završni radovi na predmetu u toku, kako bi se ispunile zakonske norme. U slučaju pozitivnog ishoda, očekivanja su da se klubovi oglase posle 27.  juna.

RFK Novi Sad 1921 je trenutno srpskoligaš i sprema se za oba scenarija, ukoliko inicijativa (ne)prođe.