XS
SM
MD
LG

Policajac i mali 'krojači' počeli ljetnju žetvu medalja

Fudbaleri derventskog Tekstilca, generacija 2009. godište osvojila je prvo mjesto na dječijem fudbalskom turniru „Rudanka kup 2022.“, koji je po sedmi put održan u Rudanci kod Doboja.

Dervenćani, koje predvodi trener Slobodan Kovačević, inače policijski služežnik PS Derventa, ostvarili su dvije pobjede u grupi (Tekstilac-Tešanjka 2:1 i Tekstilac-ŠF Prijatelji Modriča 2:0) i jedan remi (Tekstilac-OFK Dif Kosovska Mitrovica 0:0).

U četvrtfinalnom susretu Tekstilac je bio bolji od Krivaje iz Zavidovića sa 4:0, a u polufinalu nakon boljeg izvođenja penala savladali su visočku Bosnu sa 4:3 dok u regeularnom dijelu nije bilo pogodaka.

Pored Tekstilca, plasman u finalni dio izborili su i  Sofeks Futog iz Novog Sada i AS Ćomi- Sim-Bau Kosova.  Najspretniji bio je Tekstilac koji je do zlata stigao savladavši sa 2:0 AS Ćomi- Sim-Bau, dok su poraženi od Novosađana mininlanim rezultatom. Ekipa AS Ćomi je nadigrala Sofeks Futog i tako su Dervenćani sa boljom gol razlikom zauzeli prvo mjesto.

Organizator turnira bila je Škola fudbala Rudanka, koja je proteklog vikenda ugostila ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije.