XS
SM
MD
LG

Održan sastanak komisije za doradu akata FSRS

Detalj sa sastanka u FSRS

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci danas je održan sastanak “ad hok” komisije koja je bila zadužena za prijedloge izmjena i dopuna akata. Nakon višečasovnog rada modifikovani su Disciplinski pravilnik, te Propozicije za takmičenje Prve i Druge lige, te takmičenja za Kup Republike Srpske.

 


-Na osnovu prethodnih iskustava, pogotovo iz prošle sezone, u akte Saveza smo unijeli određene izmjene i dopune kako bi izbjegli situacije u kojima nisu precizirane određene stvari. Smatram da smo uspjeli, odradili smo veliki posao i svi prijedlozi i zaključci biće upućeni prema Izvršnom odboru na usvajanje – istakao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.
Milenko Zelenović, kao predsjednik Apelacione komisije najviše je diskutovao o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika iz 2019. godine u kojem je bilo mnogo “rupa”.
-Sve ono što je bilo potrebno, a uočili smo na osnovu donesenih odluka iz prethodnog perioda, mislim da smo kvalitetno uradili, ali bez obzira na to kad Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske usvoji ovaj Pravilnik, to ne znači da ćemo mi stati sa njegovim izmjenama i dopunama. Suština je da bilježimo sve situacije i slučajeve i na osnovu njih da dajemo dalje prijedloge, kako bi se izbjegle određene situacije u kojima se stvaraju dileme ili ostavlja mogućnost za razna tumačenja – rekao je Milenko Zelenović.
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske biće održana u petak, 1. jula sa početkom u 13 časova u prostorijama Saveza u Banjaluci.