Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Festivalom HOT Jahorina zvanično otvorena ljetnja sezona na Jahorini

Danas, 1.7.2022. godine zvanično je otvorena do sada najsadržajnija ljetnja sezona na Jahorini. U predivnom ambijentu nove „Olimp plaže" smještene na vrhu planine kod velikog jezera na konferenciji za medije govorili su direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, pjevač Vlado Georgijev i ministar Saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljko Ćorić.

Dejan Ljevnaić se zahvalio svim prisutnima te pozvao sve na koncert Vlade Georgieva kojim će od 22h u hotelu Vučko biti svečano otvorena ljetnja sezona.

„Presrećan sam jer smo danas otvorili do sada najsadržajniju ljetnju sezonu u istoriji Jahorine. Simbolično se nalazimo u Olimp plaži – novom najboljem mjestu za užitak na našoj planini. Pripremili smo atrakcije i sadržaj jedinstven u Evropi, želim da ljudi znaju da ovakva ponuda postoji samo na Jahorini. Za ljubitelje adrenalina i aktivnosti na vodi, pripremili smo OLIMP park, u okviru kog ćemo ponuditi atrakcije pod nazivima Pedaline, Kajak, Lopte, ali i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi. Adrenalin Park predstavljaće mjesto neprekidnog smijeha uz NauticJet, Butterfly, Tower, Loopster, SkyDive, Zipline, dok će Avantura Park biti omiljeno mjesto ljubitelja prevazilaženja prepreka poput balvana, tarzan sajli, bačvi za provlačenje i paukovih mreža. Off Road Karting, Tjubing ljetno sankalište, Biciklistička staza, Bike Park, XRaycer, panoramsko razgledanje gondolom Poljice, samo su dio sadržaja u kojima će naši posjetioci uživati ovog ljeta", dodao je Dejan.

„Jahorina je planina na koju volim da dođem i ljeti i zimi, a vjerujem da je takav slučaj i sa posjetiocima. Zadovoljstvo mi je što ću upravo na takvom mestu da održim koncert i vjerujem da nas sve čeka odličan provod", izjavio je muzički umjetnik Vlado Georgiev.

„Danas nije trenutak da podsjećamo šta smo sve uradili na Jahorini, vjerujem da se to jasno vidi. Umjesto toga, pozivam sve da uživaju u sadržajima koji, i ljeti i zimi, zadovoljavaju ukuse svih posjetilaca. Siguran sam da će ova letnja sezona oboriti sve rekorde koje smo do sada imali na Jahorini, a Vlada Republike Srpske prepoznaje potencijale i nastaviće sa investicijama na našoj Olimpijskoj ljepotici kako bismo svim posjetiocima ponudili što više", izjavio je ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Odmah nakon konferencije uslijedila je zabava  uz  nastup grupe Nervozni Poštar. Potom od 20 časova u Olimpijskom baru nastupa fantastičan dvojac elektronske muzike - slovenački DJ Uroš Umek i jedan od najboljih regionalnih DJ-eva, Dejan Milićević. Od 22 časa, u hotelu Vučko, koncert koji će označiti sam početak sezone, održaće mega zvijezda regionalne muzičke scene, Vlado Georgiev.

Subota, 2.7, rezervisana je za porodice i aktivnosti u sklopu tzv. "Jahorina Family day" događaja, koji će se održati ispred Olimpijskom baru na vrhu planine, u periodu od 10 do 17 časova.  Ovim događajem mislili smo na roditelje i sve mališane, koji će beskrajno uživati u sjajnom nastupu dječijeg hora "Čarolija", dječijeg hora "Vrapčići", kulturno-umjetničkog društva "Mladost" Pale, plesnog studija "Orion" Pale, predstavi studentskog pozorišta "Pale", kao i nastupu mađioničara Kenana Imamovića. I veliki i mali učesnici "Jahorina Family Day" događaja naučiće mnogo uz NTC predavanje i radionicu profesora Ranka Rajovića, čas joge uz Yoga studio "Roxi", te "Školu u prirodi" u režiji planinarsko ekološko društvo "Romanija". Drugog dana festivala očekuje nas i prvoklasna žurka u hotelu Vučko uz fantastičnog Aca Lukasa, koji će 2. jula, sa početkom u 22h, atmosferu dovesti do usijanja. Glavna zvijezda dnevnog provoda ispred Olimpijskog bara biće maestralan bend S.A.R.S, u periodu od 17 do 19 časova.

3. jul, kao datum koji označava posljednji dan događaja pod nazivom „HOT Jahorina", rezervisan je za žurke koje će učesnici festivala dugo pamtiti. Sve njih, u periodu od 17 do 19 časova, ispred Olimpijskog bara, očekuje nastup benda Kiki Lesendrić i Piloti, dok će u večernjim satima moći prisustvovati koncertu neprikosnovene Svetlane Cece Ražnatović, u hotelu Vučko, sa početkom u 22h. Nedelju, 3.7, obilježiće najslasniji gastro program pod nazivom "Jahorina Cooking Show", koji će se takođe održati ispred Olimpijskog bara, sa početkom u 12h. Upravo ispred restoran-bara na vrhu planine sve posjetioce očekuju i sadržaji pod nazivima "Hot drinks Fest" i "Hot trening na otvorenom", u vidu Zumba žurke.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje Jahorine da im se pridruže u ovog vikenda na Jahorini, i  beskrajno uživaju u svim aktivnostima "HOT Jahorina" festivala i mnogobrojnim sadržajima Olimpijskog centra Jahorina. Svoje ulaznice za festival svi zainteresovani još uvijek mogu kupiti na portalu kupikartu.ba, na prodajnim mjestima ovog sistema, u hotelu Vučko na Jahorini, te prostorijama agencije Travel4fun u Banjaluci.

Ostali fotosi: