XS
SM
MD
LG

Iva Benić velika nada ritmičke gimnastike

Iva Benić

Dobri poznavaoci ritmičke gimnastike sa prostora Republike Srpske, BiH a i regiona ističu da se na mladu takmičarku Ivu Benić mora obratiti posebna pažnja, jer  ovoj nadarenoj devojčici predviđaju blistavu budućnost, u ovom lepom sportu.

Iako ima tek 12 godina iza Ive je već sedam godina upornog rada I treninga u klubu ritmičke gimnastike „Alegro“ iz Banjaluke, gdje iz dana u dan sve više napreduje . Nedavno je usledila i nagrada za sav uloženi trud pa je Iva Benić pozvana i u BiH reprezentaciju i nastupila je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Izraelu od 15.do 19. juna. Iako nije osvojila medalju, po svim ocenama mlada banjalučka gimnastičarka je ostavila odličan utisak i ubeđenje da će njeni rezultati u budućnosti sigurno biti još uspešniji i bolji.

-Praktično od rođenja  sam vezana za sport, potičem iz sportske porodice, odrastala sam u sportskom okruženju, pa onda nije ni čudno što sam u ranoj mladosti počela da treniram. Ritmičkom gimnastikom  se bavim od svoje pete godine, a za moj napredak, uz veliku podršku mojih roditelja,  najviše zasluge imaju  treneri Rene Starčević i Snježana Bijelić. Uporan dugogodišnji  rad, stalne vežbe i treninzi su  se isplatili i zaista sam bila obradovana pozivom u reprezentaciju , mislim da sam poziv u potpunosti opravdala. Istina nisam se popela na pobedničko postolje u Tel Avivu, ali je opšti utisak da nisam bila i daleko od medalje, a uz to sam napravila svoj najbolji rezultat u vežbi sa čunjevima. Verujem da sam  dostojanstveno promovisala Republiku Srpsku ,BiH, grad Banjaluku i svoj kllub „Alegro“. Iako je kod nas ovaj lepi sport još u povoju i ne poklanja mu se posebna pažnja,  imali smo dobar tim i ovim putem posebno bih se zahvalila koleginicama iz reprezentacije i stručnom štabu  na maksimalnoj podršci - ističe mlada Iva Benić.

Odmah po povratku iz Izraela, usledio je kraći odmor, a ovih dana sledi odlazak na kamp ritmičke gimnastike na Crnogorsko primorje .

-Putujem u Budvu , na kampu će biti i moji treneri, a imaću priliku da se još više usavršavam uz stručni rad  čuvene Nine Kolesnikove jedne od najboljih trenera među stručnjacima za ritmičku gimnastiku . Sigurno ću iskoristiti svaki trenutak da još više naučim i usavršim se za moj dalji napredak. Ovim putem izrazila bih i posebnu zahvalnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta, kabinetu predsjednice Republike Srpske i gradu Banjaluci koji su mi pružili nesebičnu pomoć i podršku.  Sigurno ću se potruditi da u narednom periodu opravdam ukazano poverenje i sve to potvrdim još boljim rezultatima - zaključila je Iva Benić juniorska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici