XS
SM
MD
LG

Simona je konačno ona stara

Foto: WTA

Prije tri godine, Simona Halep došla je do titule na Vimbldonu. Rumunka ne samo da je došla do titule, nego je to uradila na nevjerovatan način. U finalu je igrala toliko impresivno, da je Serena izgledala kao amaterka protiv nje.

To je bila druga titula na Slemu za Halep jer je ranije osvojila Rolan Garos. Bila je i prva na svijetu a onda su krenuli problemi.

Sve je počelo sa pauzom radi korone. Nakon iste, Halep je odlučila da će te 2020. godine igrati samo evropske turnire pa tako nije putovala na US Open. Poslije su krenule i povrede i nikako nije izgledalo dobro stanje u kome se Halep nalazi.

Čak i kada bi došla zdrava na turnir, nakon dva-tri meča bi se vidjelo da postaje umorna i da ima problem sa kondicijom. Takav primjer je recimo US Open prošle godine kada je dobro ušla u turnir ali onda je imala problem sa fizičkom spremom te je ispala.

Međutim, djeluje da je Simona ponovo ona stara. Svi koji vole igru Simone su sigurno presrećni zbog njenih izdanja na ovogodišnjem Vimbldonu.

Prije svega lijepo je vidjeti da je došla do četvrtfinala. Sam taj podatak je fenomenalan gledajući šta je prošla u proteklom periodu. Međutim, nije samo to impresivno. Impresivno je na koji način je to uradila. 

Izgledala je fenomenalno u sva četiri meča i bila je ta koja se pita za sve. Dobro je servirala, igrala agresivno i sa mnogo samopouzdanja a pri tome pravi minimalan broj grešaka. Djeluje da joj samopouzdanje raste iz meča u meč, posebno radi fenomenalnih igara.

Poslednja u nizu bila je partija protiv Paole Badose. Iako je Badosa teniserka iz vrha, Simona je napravila njoj ono što je prije tri godine uradila Sereni. Uradila joj je to da izgleda ao početnica protiv Rumunke. 

Sada joj slijedi meč sa Anisimovom. Biće to pravi test jer Anisimova igra agresivno i napadački jako ali će Simona biti sigurno favorit u tom meču. Posebno će biti favorit jer izgleda fizički nikad bolje u poslednje godinu-dvije.

Čak možemo gledati i dalje, ovakvom igrom Halep je vjerovatno i najveći favorit za titulu od djevojaka koje su još ostale u turniru. Ono što je najbitnije za Simonu, više definitivno nema fizičkih problema i potpuno je spremna.

A kad je takva na svakoj podlozi može jako mnogo. Na kraju krajeva, na svim Slemovima je dolazila bar do polufinala a samo na US Openu nije igrala finale. To najbolje govori kakav kvalitet Simona posjeduje.

A taj kvalitet bi sada mogao da je odvede do titule s obzirom da fizički izgleda sjajno. 

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti ovakve partije sjajne Rumunke. Kao što je već rečeno, gledajući i igru i to ko je ostao u turniru, Halep je sada prvi favorit za titulu. Da li će do nje doći, pokazaće naredni dani i mečevi.