XS
SM
MD
LG

Drugoligaši sa istoka sutra u Bijeljini

Konferencija klubova Druge lige Republike Srpske – grupa Istok biće održana u četvrtak, 7. jula 2022. godine u Centru za kulturu Semberija (Patrijarha Pavla 1) u Bijeljini sa početkom u 12 časova.

Tema sastanka je izvlačenje takmičarskih brojeva za sezonu 2022/23.

Prisustvo na Konferenciji prvoligaških klubova predstavnika svih klubova je OBAVEZNO!

Predstavnici klubova obavezni su da popune i putem elektronske pošte dostave obrazac o osnovnim podacima kluba najkasnije do 11. jula 2022. godine. Dostava traženih podataka se šalje na mejl: drugaligafsrs@gmail.com.

Pored navedenog, po okončanju izvlačenja takmičarskih brojeva, a u skladu sa odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, odnosno prema Propozicijama takmičenja Druge lige Republike Srpske biće organizovana stručna predavanja za predstavnike klubova Druge lige - istok, koja su obavezna pohađati u cilju dobijanja licence za obavljanje dužnosti u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Službena lica iz klubova koja pristupaju licenciranju obavezni su priložiti spisak službenih lica kluba sa imenima i prezimenima na obrascu Saveza koji je dostavljen drugoligašima, kao i dokaz o žiralnoj uplati u iznosu od 40,00 KM po osobi za svakog od licenciranih službenih predstavnika, fotografiju samo ako se radi o novom predstavniku kluba.

Klub može da licencira više osoba kao službene predstavnike u jednoj takmičarskoj sezoni i isti ne mogu da budu licencirani kao lica koja obavljaju dužnost šefa stručnog štaba ili trenera u klubu. Klubovi su obavezni izvršiti licenciranje svih naprijed navedenih lica za predstojeću takmičarsku sezonu radi primjene informacionog sistema “komet” putem kojeg se vodi takmičenje.

Lica koja se licenciraju obavezna su pristupiti seminaru – predavanjima i priložiti traženu dokumentaciju, u protivnom ista neće biti licencirana za predstojeću takmičarsku sezonu.

U sezoni 2022/23. u Drugoj ligi Republike Srpske – grupa istok takmičiće se 16 klubova i to: Velež (Nevesinje), Vlasenica, OFK Glasinac 1936 (Sokolac), Guber (Srebrenica), Drina HE (Višegrad), Ilićka 01 (Brčko) Jedinstvo (Brodac), Mladost (Gacko), Proleter (Dvorovi), Mladost (Rogatica), Romanija (Pale), Stakorina (Čajniče), Budućnost (Pilica), Podrinje (Tršić), Hercegovac (Bileća) i Rudar 1925 (Ugljevik).