XS
SM
MD
LG

Delegacija FS BiH, boravila u Staroj Pazovi

Banjalučanin Robert Zrilić i Sarajlija Elmir Pilav bili su, minulog vikenda, posebni gosti Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi na seminaru arbitara i posmatrača u ime Fudbalskog saveza BiH. Tradicionalno, dva komšijska saveza, ali i sudijske organizacije dugo godina uspešno sarađuju, pozivaju članove jedni drugih koji učestvuju na seminarima i edukacijama.

Zrilić i Pilav su posebno bili zainteresovani za primenjivanje VAR tehnologije koja će već drugu sezonu u državnom prvenstvu Srbije da bude instalisana na superligaškim stadionima. Vico Zeljković, predsednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH najavio je da će, posle terena sa hibridnom travom, uvođenje VAR tehnologije na premijerligaške terene biti sledeći projekat Saveza iz Sarajeva.

-Bili smo u poseti Fudbalskom savezu Srbije i iza nas je još jedno veliko iskustvo, ali i korisno druženje sa prijateljima na čiji potiv smo pilav i ja došli u Staru Patovu. Domaćini su nam bili predsednik Sudijske komisije Srbije Dejan Filipović, te Marko Popović, Nenad Đokić i sekretar Zoran Šipčić. Igor Radojičić je zadužen za VAR, a Kostas Kapitanis sa Kipra je mentor Fudbalskog saveza Srbije i zadužen je za sprovođenje Sudijske konvencije ispred UEFA. Iza nas su bogata predavanja i vratili smo se kući puni utisaka i pozitivnih stvari – rekao je Robert Zrilić član Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH čiji je predsednik upravo Elmir Pilav.

Fudbalski savezi Srbije i BiH sarađuju na mnogim poljima, a sudijske delegacije su posećivale jedna drzgu, dok na edukacijama trenera stručnjaci iz Srbije, u velikom broju dolaze u Sarajevo i stiču UEFA profi licence.