XS
SM
MD
LG

Dominacija atletičara Borca

Aleksandra Vidović / Foto: Srna

Atletski klub "Borac" iz Banjaluke sa osvojene 23 medalje bio je najuspješniji na današnjem Atletskom mitingu i Prvenstvu Republike Srpske za seniore.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srspke Duško Ivičić rekao je Srni da je na 21. Atletskom mitingu i Prvenstvu Republike Srpske učestovalo 18 klubova iz Srpske sa više od 100 atletičara među kojima su neki ostvarili zapažene rezultate.

- Sokolac kao tradicionalno atletski grad zaslužuje da se ovdje okupimo, jer znamo da uvijek imamo podršku načelnika opštine Milovana Bjelice i Atletskog kluba `Glasinac` - rekao je Ivičić.

On je naveo da su juniori Marko Šuković u skoku u vis, Luka Ivičić u skoku sa motkom i desetoboju i Diana Kovač u skoku u vis opravdali uloge favorita u svojim disciplinama i da će predstavljati Srpsku i BiH za sedam dana na 20. Balkanijadi u Turskoj.

Trener banjalučkog "Borca" Nebojša Matijević rekao je Srni da je ovaj klub, prema anketama, već petnaestak godina najbolji u Srpskoj, što su i danas potvrdili sa brojem osvojenih medalja i postignutim rezultatima.

Matijević je naveo da su se na današnjem takmičenju posebno izdvojile Aleksandra Vidović koja je pobijedila u bacanju koplja, dok je druga bila u bacanju kugle i diska, te Glorija Kureš sa trijumfom u trci na 3.000 metara i trećim mjestom na 800 metara.

U muškoj ekipi "Borca" Matijević je izdvojio Vojislava Grubišu pobjednika u bacanju kugle i diska, Uroša Gutića koji je pobijedio na 3.000 metara i 1.500 metara i Jovana Rosića pobjednika na 400 metara i 800 metara.

Sara Lučić iz sokolačkog "Glasinca" osvojila je na Prvenstvu Srpske za seniore tri zlatne madalje - u skoku u vis, skoku u dalj i u trci na 100 metara sa preponama.

Lučićeva kaže da je zadovoljna postignutim rezultatima, posebno u skoku u dalj i 100 metara prepone, jer to i nije njena disciplina, te naglasila da je već ispunila normu u skoku u vis za Mediteranske igre u septembru.

Jelena Gajić iz Atletskog kluba "Prnjavor" ističe da je zadovoljna današnjim rezultatima na Prvenstvu Srpske kao osvajač zlatnih medalja na 400, 800 i 1.500 metara, što će, nada se, potvrditi i na "Hanžekovićevom memorijalu" u Zagredu u septembru.

Trener sokolačkog "Glasinca" Neđo Đurović izrazio je zadovoljstvo što je ovaj klub kao domaćin i tehnički organizator opravdao povjerenje Atletskog saveza Republike Srpske.

- Sokolačka `Bara` je sada jedini atletski stadion u Srpskoj koji ispunjava sve uslove za održavanje atletskih prvenstava, s obzirom da se stadion u Banjaluci renovira, tako da očekujemo da ćemo biti domaćini i Prvenstava Srpske za juniore i mlađe juniore - rekao je Đurović.