XS
SM
MD
LG

Juniori dobojske Sloge Meridian odigrali prvu utakmicu u Premijer omladinskoj ligi BiH

Juniori FK Sloga Meridian Doboj/Foto R.Šešlak

U 1.kolu Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine za juniore, Zrinjski je u Doboju pobijedio Slogu Meridian rezultatom 3:1. 

Juniori: Sloga Meridian - HŠK Zrinjski/Foto R.Šešlak

Za dobojsku Slogu Meridian je ovo bila prva premijerligaška utakmicu u istoriji kluba. Zrinjski je u ovom susretu i bio favorit, ali igrači Vedrana Sofića su pokazali da juniorska ekipa dobojskog kluba nije slučajno u najvišem rangu fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. 

Juniori: Sloga Meridian - HŠK Zrinjski/Foto R.Šešlak

Imala je Sloga Meridian svoje prilike ali iste nije iskoristila. Nešto zbog manjka iskustva u premijerligaškim utakmicama, nešto zbog loše sportske sreće, a ni protivnik poput odlične ekipe Zrinjskog nije dozvolio da igra ide u korist domaćina. 

HŠK Zrinjski Mostar/Foto R.Šešlak

Tim iz Mostara je iskoristio svoje šanse i zasluženo ponio sva tri boda u Mostar. Međutim, stiče se utisak da je za juniorsku ekipu Sloge Meridian važnija činjenica da se mogu nositi sa premijerligaškim ekipama kao što je Zrinjski i da u svojoj prvoj utakmici Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, nisu oborili glave pred favoriziranom ekipom. 

Juniori: Sloga Meridian - HŠK Zrinjski/Foto R.Šešlak

Časno su izašli na teren, pokazali svoje trenutne mogućnosti i pozitivno iznenadili sve one koji mogu realno sagledati kompletnu situaciju u kojoj se nađu ekipe koje prvi put u svojoj istoriji igraju u najvišem rangu fudbalskog takmičenja. 

Vedran Sofić, trener juniorskog tima Sloge Meridian ističe da je potrebno vrijeme kako bi se njegovi igrači prilagodili načinu igre u premijerligaškim utakmicama: 

Vedran Sofić, trener juniora FK Sloga Meridian Doboj/Foto R.Šešlak

Prvo bih čestitao ekipi Zrinjskog na pobjedi i na jednoj dobroj, fer i korektnoj utakmici. Mi smo imali svoje prilike i ostaje žal što ih nismo iskoristili. Nastojaćemo da našu igru dignemo na još veći nivo. Međutim, moramo biti svjesni da je u istoriji kluba ovo bila prva juniorska utakmica u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Velika je razlika u kvalitetu ekipa između onih sa kojima smo do sada igrali u Omladinskoj ligi BiH, u odnosu na ove ekipe u Premijer ligi BiH. Ne treba zaboraviti da smo sada u elitnom rangu fudbalskog takmičenja i da su premijerligaške ekipe mnogo kvalitetnije u svim segmentima. Potrebno je vrijeme da se moji igrači naviknu na mnogo čvršću i bržu igru, pa mogu slobodno reći i kriterijume suđenja gdje se prekršaji ne dosuđuju olako. Sve su to veoma bitne stvari koje igrači moraju prvo da shvate, a onda da se svemu i prilagode. Radićemo na tome i vjerujem da možemo ostvariti pomak u tom smislu. Drago mi je što je na ovoj utakmici publika bila prisutna u velikom broju. Ovom prilikom zahvaljujem za podršku koju smo dobili. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama ostvariti i prvu pobjedu, i na taj način obradovati naše navijače" rekao je Sofić. 

Golove za Zrinjski su postigli Luka Spajić (13’) a dvostruki strijelac je bio Mustafa Numanović (28’ i 70’). Gol za Slogu Meridian je postigao Adrian Kurtinović (65’).

Posebnu pažnju i aplauze publike dobio je Tarik Jašarević, igrač Sloge Meridian. Nedavno je debitovao u Premijer ligi BiH igrajući za seniorski tim Sloge Meridian. Na ovoj prvoj premijerligaškoj juniorskoj utakmici Jašarević je nosio kapitensku traku. 

Juniori: Sloga Meridian - HŠK Zrinjski/Foto R.Šešlak

Sloga Meridian: Žilić (G), Kitić, Bašić, Lukić, Omić, Jelić, Mujanović, M.Delić, Kurtinović, Jašarević (K), Hatičić// Durmić (G), Cvjetković, Jozinović, D.Delić, Blagojević, Arsić, Manojlović. Trener: Vedran Sofić. 

Zrinjski: Pušić (G), Mijatović, Tustonja, Spajić, Berberović-Malkočević, Blažević, Numanović, Kozina, Berbić, Prskalo (K), Šakota//Bradavica (G), Pandža, Cvitković, Vukajlović, Milićević, Fetahović, Ostojić. Trener: Dalibor Cvitanović.

 

 


Velež 3 : 1 Zvijezda 09
Sloga : Zrinjski
Sarajevo : Borac
Posušje 1 : 0 Željezničar
Široki Brijeg : Igman
GOŠK 1 : 0 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 19 5 2 62
2 Zrinjski 26 17 4 5 55
3 Velež 27 12 10 5 46
4 Sarajevo (-3) 26 13 5 8 41
5 Posušje 27 11 8 8 41
6 Sloga 26 12 2 12 38
7 Široki Brijeg 26 9 5 12 32
8 GOŠK 27 8 7 12 31
9 Tuzla City 27 7 6 14 27
10 Željezničar 27 8 3 16 27
11 Igman 26 8 3 15 27
12 Zvijezda 09 27 5 2 20 17