XS
SM
MD
LG

Počela "Akademija Majdov": Džudo spektakl u Istočnom Sarajevu zvanično otvoren

Jutarnjim treninzima u SRC "Slavija" na Trgu Srbija danas je počela prva "Akademija Majdov", a nakon prve sesija uslijedilo je i zvanično otvaranje trodnevnog džudo spektakla u Istočnom Sarajevu.

Iako su prijave otvorene samo petnaestak dana Nemanja Majdov je uspio okupiti respektabilan broj polaznika Akademije, čak 450, uz 89 trenera iz 18 zemalja. 

Nemanja Majdov je uspio dovesti u Istočno Sarajevo veliki broj svjetskih zvijezda. Tu su kao specijalni gosti Zebeda Rekviašvili iz Gruzije, evropska bronza, pa Amandin Bušar iz Francuske, olimpijska zlatna iz Tokija, evropska prvakinja i svjetska bronzana, zatim Kristijan Tot, olimpijska bronza, svjetsko i evropsko srebro, Sugoi Urirate iz Španije, svjetsko zlato, evropska bronza, a biće tu i Leonid i Mikita Svirid, zatim regionalne džudo zvijezde Aleksandar Kukolj, Larisa Cerić, Amel Mekić, Ilija Ciganović, Danilo Pantić, Petar Zadro, Strahinja Buncić, Marica Perišić, Srđan Mrvaljević, Milica Nikolić, Andrea Stojadinov, Miljan Radulj i drugi.

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić, rekao je na otvaranju kampa da je ovo jedan veliki događaj za samu opštinu i grad Istočno Sarajevo.

- Želim da vam poželim dobrodošlicu u ime Opštine. Ponosan sam što se ova akademija odvija ovdje. Veliku zahvalnost dugujem domaćinima, Nemanji, Ljubiši i Stefanu što su ovo sve organizovali i okupili ljude iz 18 zemalja. Velika je čast da ugostimo svjetska imena u našoj Opštini koji će ovdje da prenose svoja znanja na polaznike i koja ćete moći iskoristiti u budućnosti. Ovo je prva godina Akademije koja će postati tradicionalna i vjerujem da će svake godine okupljati sve više i više ljudi iz sve više zemalja. Mi ćemo se potruditi da zajedno uz porodicu Majdov budemo dobri domaćini, rekao je Jovan Katić na otvaranju.

Akademiju je svečano otvorio Nemanja Majdov.

- Mnogo mi je drago što vidim ovoliko polaznika Akademije ovdje. Veliku zahvalnost dugujem mojim prijateljima džudistima koji su ovdje danas sa mnom, koji su došli da nas podrže i da prenesu znanja koja su oni muktorpno sticala širom svijeta. Ponosan sam što mi je ovaj projekat počeo, a nakon tri dana ćemo vidjeti da li je on bio uspješan, kada vidimo da li smo nešto znanja uspjeli da prenesemo. Kasno smo najavili Akademiju, ali imamo više od 500 učesnika. Hvala džudistima što ste došli, hvala trenerima koji su svoju djecu iz klubova pustili da dođu kod nas nešto da nauče, hvala mom ocu Ljubiši, predsjedniku Džudo saveza Republike Srpske Ognjenu Pavloviću, hvala Branislavu Crnogrcu, predsjedniku Džudo saveza BiH, hvala predsjedniku Balkanskog saveza i naravno hvala još jedno svim mojim drugarima koji su došli da mi pomognu ovdje na Akademiji. Uživajte, opustite se, pronađite svoga uzora ovdje na kampu, nekoga od koga ćete da iskopirate neke stvari. SAda je vrijeme da se posvetite i izgradite svoje ime, pa da za 10 godina vi  budete sa ove strane gdje smo mi treneri, rekao je Nemanja Majdov.

Na Akademiji je prisutno 18 zemalja učesnica i to Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Grčka, Austrija, Njemačka, Španija, Francuska, Rusija, Gruzija, Bjelorusija, Belgija, Slovenija i Bugarska.