XS
SM
MD
LG

Mozzart bet PLS: Premijere na stadionima u Ubu, kraj "Studenjaka", u Vršcu, Užicu i Novom naselju

Ako se po jutru dan poznaje, u i u drugom kolu prvenstva Mozzart bet Prve lige Srbije očekuju nas nova uzbuđenja i neizvesni dueli. Premijera je kladioničare zavila u crno, izuzev onih koji uvek igraju na iznenađenje, ali su i oni verujem bili zatečeni uspehom gostiju. Sada su se uloge donekle promenile i gosti su domaćini pa ostaje da se vidi dali će kod kuće biti tako uspešni. Drugo kolo startuje sutra utakmicom u Vršcu a završava se u ponedeljak duelima u Užicu i Novom Sadu.

U Vršcu se sastaju dve ekipe koje su bile uspešne na startu, s tim da je Zlatibor ponovo gost. Planirali su Zlatiborci da sa dva uvodna gostovanja donesu četiri boda, i trijumfom u Pančevu blizu su željenog učinka. Zahvaljajući agresivnosti, čvrstini, disciplini i dobroj tranziciji, slavili su u prvom meču i sigurno je da uspešan model neće menjati, na kraju to je njihov znak raspoznavanja. Trener Predrag Ristanović je pocrveneo kao i Jovanović, tako da će izostati sa ovog duela.

OFK Vršac je iznenadio jednog od favorita Inđiju, i uprkos odličnom startu ništa neće menjati u svom opredeljenju. Ambicije su iste a to je borba za opstanak i doći do tog cilja, razmišljaju, trebaće još dosta pobeda i bodova. Trener Mijailović kaže da ne treba da budu euforični, niti da tragično shvate gubitak bodova. Utakmicu će propustiti suspendovani Pavlov, dok je kapiten Lazevski neizvestan.

Loznicu su individualne greške odvele u poraz, kako reče trener Mićić, sami sebe su pobedili, i nada se da je to bio samo loš dan za njegove momke. Žele da se iskupe protiv RFK Grafičara, koji pored prepoznatljive mladosti ima nekoliko iskusnih superligaških igrača. Još jedan presedan iz našeg fudbala, golman Golović razočaran sopstvenim izdanjem uzeo je ispisnicu i potražiće drugu sredinu.

Okršaj dva Radnička na Novom Beogradu biće istorijski jer se posle niz godina vraćaju na veliku scenu. Brojčano slabiji “Majstori” bez dva isključena igrača dugo su odolevali favorizovanim Milanovčanima i oružje su položili tek u zaustavnom vremenu. Posle šest meseci ponovo će zaigrati na svom obnovljenom stadionu stradalom zimus u požaru. Premijera zaslužuje pune tribine i prve bodove dovoljne za samopouzdanje i bolje partije u narednim mečevima. Pored suspendovanog Nedeljkovića i Ristića izostaće povređeni Ahmetović.

Mitrovčani su osvojili bod kraj Save protiv Užičana, mada su imali zrelije prilike (dve prečke), ali se vidi da se novajlije nisu uigrale, s obzirom na kratak period za adaptaciju.

Inđija ima šansu za popravni protiv Metalca, jednog od pretendenata za naslov. Treneru Goranu Dragoljiću dobro su poznati kvaliteti Milanovčana sa kojima su bili na pripremama na Zlatiboru. - Prošle sezone, kaže on, u sastavu su imali mlađe i talentovane igrače, sada su se pojačali iskusnijim, sa predvodnikom Đurićem, sve u cilju da dođu do željenih rezultata. Poznat je način igre koji godinama prezentira trener Dejan Rađenović. Ukoliko nametnu svoj stil igre veruju da su bliže trijumfu. Nastup nedovoljno oporavljenog kapitena Bojovića je pod znakom pitanja.

U nedelju će biti praznik fudbala na Ubu i nema sumnje da će domaći navijači ispuniti stadion “Dragan Džajić”. Dolaze im u goste uzdrmani “Građevinari”, koji imaju određenih organizacionih problema, tek treba da registruju pristigla pojačanja. Domaćin zna da se radi o mladom sastavu sa predvodnikom i velikim znalcem Milosavljevićem. Ubljani su u međuvremenu poradili na šminci stadiona sve u cilju da zablista u novom sjaju na premijeri. Duel će propustiti suspendovani Rajović i povređeni Stević i Milovanović.

Trayal je pobedom na Banjici razuverio “neverne Tome”, koji su Kruševljane svrstavali među klubove koji će se boriti za opstanak. Dobro izdanje iz drugog poluvremena prethodnog duela sa rezervistima Pavlovićem, Milisavljevićem Stojanovićem, dalo je rezultat, i sigurno je da domaćin neće ništa menjati u postavci igre protiv poletnih “Traktorista”. Beograđani su tako projektovani da isključivo igraju napadački, bez kalkulacija, na gol više. Kažu da Kruševljani imaju nastariju ekipu u ligi, znaju da igraju na rezultat, znaju da kazne svaku grešku rivala. Problem iskusnijih igrača je što ne mogu da igraju u visokom ritmu svih 90 minuta. U međuvremenu pojačali su ih Jerović, Blagojević i Kokir.

Novosađani su razočarani rezultatom na Novom Beogradu, i smatraju da je duel sa IMT-om odlučila duža klupa domaćina koja je prelomila utakmicu. Trener Radunović očekuje protiv Železničara bolju reakciju tima, bolju energiju, više agresivnosti. Tvrde da Pančevci imaju puno kvalitetnih individualaca, koji još nisu profunkcionisali na pravi način. Primer za iznetu tvrdnju je prethodna utakmica sa Zlatiborom, koga su nadigrali a nesrećno izgubili. Kako stadion na Detelinari još nije priveden nameni, tokom jeseni će kao domaćini igrati na GAT Areni u Novom naselju.

GFK Sloboda će u ponedeljek, od 21 čas, ugostiti na Gradskom stadionu Mačvu. Užičani su u Sremskoj Mitrovici “probili led” i sa osvojenim bodom dočekuju Šapčane. Trener Kostić ima problema sa koronavirusom, igrali su bez tri prvotimca, ostali su tek izašli iz izolacije. Zdravstveni bilten će biti znatno povoljniji, pogotovu što ih očekuje spsecifična utakmica sa Mačvom koja neguje tvrd, čvrst fudbal sa dobrom organizacijom igre. Domaćin se uzda u veliku podršku vernih navijača, željnih prvoligaškog fudbala.