XS
SM
MD
LG

Mrkonjićani spremni za start šampionata

Sloboda, Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Fudbalere mrkonjićke Slobode Nova Banka očekuje u subotu u 17 časova i 30 minuta težak meča se ekipom Kozare u Gradišci. Mrkonjićani se nakon tri sezone vratali u Metel Prvu ligu Republike Srpske i želja svih u klubu je da Sloboda Nova Banka bude stabilan prvoligaš.

 Šta mladi sastav Slobode Nova Banka može u ovogodišnjem šampionatu pokazaće već prvi meč sa Kozarom, ali i onaj nakon sedam dana na „Lukama 1“ sa ekipom Krupe. Ono što je već sada jasno Mrkonjićani imaju dobar i poletan sastav, koji sigurno može da parira svim ekipama u Prvoj ligi.

 Svjestan je je te činjenice i šef stručnog štaba Darko Maletić, koji naglašava da je ekipa dobro pripremljena i posložena na svim pozicijama.

   -Pripreme su pri kraju. Ono što smo zacrtali mislim da smo i ostvarili. Doveli smo  ona pojačanja na pozicije koje su nam bile deficitarne. Mislim da smo to dobro ukomponovali. U prvim kontrolnim utakmicama imali smo malo slabije rezultate .U prvoj utakmici neriješen rezultat, a u drugoj poraz. S obzirom da je bilo dosta novih igrača u principu smo to i očekivali. Već u utakmici sa Rudarom koju smo odigrali ovdje kod nas i pored poraza bio sam zadovoljan. Bila je to igra koju priželjkujem. Kod nas smo dobili Progres iz Kneževa i u Omarskoj istoimenu ekipu. Generalno možemo biti zadovoljni i spremno dočekujemo početak prvenstva- kaže Maletić.

 Strateg Mrkonjićana kaže da njegova ekipa na startu ima težak raspored i da će svaki bod koji se osvoji biti bitan za stabilnost ekipe.

-Utakmica sa Kozarom je za nas izuzetno bitna, jer je to start u prvenstvu. Poslije toga nam dolazi ekipa Krupe koje je sigurno među pet najboljih u ligi. Tako da se moramo maksimalno fokusirati da u Gradišci i pokušati izvući što povoljniji rezultat. Nadam se da će utakmica sa Krupom biti pravi praznik fudbala. Jer se radio rivalu iz komšiluka i o prvoj prvoligaškoj utakmici u Mrkonjić Gradu nakon tri godine. Očekujem i velku posjetu i podršku našoj ekipi - kaže Maletić.

Predsjednik kluba Borislav Šarić ističe da FK Sloboda Nova Banka spremno dočekuje početak prvenstva u Metel Prvoj ligi RS.

-Od ove sezone smo ponovo prvoligaši, gdje nam je objektivno i mjesto. Uglavnom smo zadovoljni sa pripremama, koje su se odvijale u protekli šest sedmica . Naša očekivanja su da budemo stabilan prvoligaš. Da budemo tvrd orah svim ekipama kako na domećem, tako i na gostujućem terenu. Želimo da privučemo što veći broj publike na naš stadion „Luke“ i da aktivno radimo na na razvoju i unapređenju cjelokupne infrastrukture našeg kluba i grada. Posebna pažnja posvećujemo prvom timu i Omladinskoj školi fudbala našeg kluba - kaže Šarić.

    Čelni ljudi FK Sloboda Nova Banka zahvalni  su rukovodstvu opštine na, na čelu sa načelnikom Draganom Vođevićem na finansijskoj i svakoj drugoj podršci, kao i generalnom sponzoru kluba Novoj Banci.


Sloboda (NG) 1 : 1 Slavija
Modriča 4 : 1 Podrinje
Omarska 0 : 1 Zvijezda 09
Kozara 0 : 0 Sloboda N. banka
Krupa 4 : 0 Rudar Prijedor
Laktaši 1 : 1 Željezničar
Tekstilac 0 : 0 Drina
Sutjeska 3 : 1 Ljubić
Famos : Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 1 1 0 0 3
2 Modriča 1 1 0 0 3
3 Sutjeska 1 1 0 0 3
4 Zvijezda 09 1 1 0 0 3
5 Sloboda (NG) 1 0 1 0 1
6 Željezničar 1 0 1 0 1
7 Slavija 1 0 1 0 1
8 Laktaši 1 0 1 0 1
9 Tekstilac 1 0 1 0 1
10 Drina 1 0 1 0 1
11 Kozara 1 0 1 0 1
12 Sloboda N. banka 1 0 1 0 1
13 Famos 0 0 0 0 0
14 Radnik 0 0 0 0 0
15 Omarska 1 0 0 1 0
16 Ljubić 1 0 0 1 0
17 Podrinje 1 0 0 1 0
18 Rudar Prijedor 1 0 0 1 0