XS
SM
MD
LG

Na Banovom brdu prvi poraz Spartaka u sezoni

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle loše epizode u Evropi, Čukarički nastavlja kampanju u Mozzart bet Super ligi Srbije utakmicom protiv, na početku sezone, iznenađujuće dobrih Subotičana.

Počelo je veoma burno, Ovusu se u 2. minutu prošetao kroz odbranu gostiju, ali je stigavši nadomak gola šutirao pravo u golmana Manojlovića. Potom je i Docić pripretio u 10. minutu šutem sa 20 metara, lopta je prohujala kraj desnog roglja gola Spartaka. Vidi se velika želja kod igrača domaćih da se iskupe za poraz od Tventea pre neki dan.

Uzvratio je Spartak, Bijelović dva minuta kasnije šutira sa oko 20 metara, Mićović je krajnjim naporom zaustavio loptu. Igra se brzo, tempo je jak, u 18. minutu nakon akcije i dodavanja Adžića, centarfor domaćih Badamosi je neprecizan sa peterca. Potom je Badamosi na isteku 34. minuta pokušao sa 17 metara da iznenadi golmana gostiju Manojlovića, ali je ovaj sigurno intervenisao.

Na samom početku drugog poluvremena, igrao se 47. minut, posle VAR intervencije poništen je gol gostiju koji je postigao Todoroski iz ofsajd pozicije. Domaći stižu do vođstva u 51. minutu, Tošić je dubinskom loptom pronašao Badamosija na ivici šesnaesterca, ovaj otresao svog čuvara i savladao nemoćnog Manojlovića. U 53. minutu Lučić je propustio da duplira prednost, šutirao je pravo u golmana sa 5-6 metara, prethodno promešavši odbranu gostiju. 

Spartak se ne predaje, a Todoroski u 55. minutu sa petnaestak metara iskosa šutira zamalo kraj stative. Nema dešavanja do 75. minuta kada Tošić lepo centrira na peterac,  rezervista Endiaje šalje loptu glavom pored gola Subotičana. Čukaričkom je pobedu obezbedio Tošić u 83. minutu, izveo je sjajno slobodnjak sa dvadesetak metara.

Ovom pobedom "Brđani" su stali uz rame vodećoj Crvenoj Zvezdi sa 12 osvojenih bodova, doduše i utakmicom više odigranom, a sledeći četvrtak ih očekuje revanš u Holandiji protiv Tventea u ligi Konferencije. Potom za vikend, u nastavku šampionata, odlaze u Kragujevac na noge Radničkom, dok Spartak na svom stadionu u Dudovoj šumi dočekuje povratnika u društvo najboljih Javor Matis iz Ivanjice.

 

ČUKARIČKI - SPARTAK ŽK 2:0 (0:0)

 

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 350. GL.SUDIJA: Minaković Nenad. POM.SUDIJE: Andrejić Čedomir i Milićević Miloje. STRELCI: Badamosi 51. i Tošić 83.min (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Adžić, Roganović i Tošić (Čukarički), Filipović, Šćepanović, Obradović, Stanić i Srećković (Spartak ŽK).

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić,  Kovačević, Docić (Petković), Stevanović, Adžić (Kovač), Vujadinović, Badamosi, Mijailović, Lučić (Roganović), Ovusu (Endiaje).

SPARTAK ŽK: Manojlović, Srećković, Bijelović, Todoroski (Rošević), Tanasin, Ostojić, Šćepanović (Stanić), Mitrović (Vitorović), Tumbasević (A.Đurasović), Filipović (Al.Đurasović), Obradović.