XS
SM
MD
LG

Sivić podneo ostavku u Radničkom

Sivić podneo ostavku; foto: Mozzart Bet Superliga

Posle sedam mečeva bez pobede u Superligi i kvalifikacijama za Ligu konferencije Tomislav Sivić podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša. "Trener je taj koji mora da ide, da dođe neko ko će moći to bolje da uradi", rekao je Sivić nakon večerašnjeg ubedljivog poraza od Novog Pazara na "Čairu".

Dva remija i tri poraza u domaćem šampionatu, kao i ispadanje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu koneferencije bilans su ekipe koju je vodio Tomislav Sivić. Na početku saradnje trener je najavio napadački tim, ali pobede nisu dolazile. Posle poraza (3:1) u šestom kolu Superlige, na konferenciji za medije Sivić je rekao da odlazi.

Radničkom je sada potrebno nešto mnogo jače da se prodrma. Trener je taj koji mora da ide, da dođe neko ko će moći to bolje da uradi. Ovo je bilo sramno, ja se stidim toga. Žao mi je niške publike, ništa nije slutilo da će ova sezona ovako da krene. Nekom je život majka, nekom maćeha - rekao je Sivić.

U meču protiv Pazara, kako kaže Sivić, bilo je puno grešaka.

Ako smo do sada imali dobre utakmice i nesretno prolazili, danas to nije bio slučaj. Prvo poluvreme smo mi smo njih spustili u nisku zonu, imali višak po bokovima, radili što smo se dogovorili. Ali, opet su nam došle glave skandalozne individualne greške. Ne može kapiten da izgubi loptu u svojih 20 metara tek tako. Drugi gol ko zna koja po redu greška Tolordave. Ne može tako pas da se odira čoveku koji ima dva igrača na leđima. Sami smo sebi dali golove. Igrali smo loše, nismo bili na nivou koji je potreban za ekipu koja želi pobedu, Nisam video strast kod igrača, želja je bila na minimumu. Čestitam Novom Pazaru na zasluženoj pobedi. Čekali su nas, kaznili su nas. Ja sam taj koji je odgovora - rekao je Sivić.

Nišlije već u sredu, 17. avgusta igraju protiv Kolubare u Lazarevcu u zaostalom meču trećeg kola.