XS
SM
MD
LG

Saša Mrkić: Prvo moramo sačuvati svoj gol, pa onda napasti

Saša Mrkić - foto: fkradnickinis.rs

Treći put je trener Saša Mrkić na Čairu, u ulozi spasioca i stručnjaka koji treba stabilizuje i unapredi igru Radničkog. Tim je preuzeo u nedelju i održao prvi trenig sa rezervistima, ostalima je dao slobodno. Ranije je pratio pažljivo utakmice sa tribina i neće nespreman preuzeti kormilo.

- Uvek mi zapadnu takve stvari, u trenutku kad kola krenu nizbrdo. Imamo puno problema, vremena isuviše malo. Očekuju nas dve utakmice za četiri dana. Dobra stvar je da dajemo golove, negativna da olako primamo (osam primili na Čairu). Moramo svesti greške na minimum, to je što daje negativan rezultat. Vrlo je važan način razmišljanja svakog pojedinca - kaže Saša Mrkić i naglašava da je Radnički ostao bez nekoliko standardnih prvotimaca. Otišli su za kratko vreme Jovanović, Mitrović, Mlađović, Arsić...

- Otišli su igrači koji su pravili razliku, odnosno bili su nosioci igre. Ostalo je 5-6, stigao je veliki broj novajlija. Sivić je je postavio najbolje ofanzivnu formaciju ali je imao probleme u defanzivnom bloku, i to se poklopilo sa rezultatima. Ne treba kukati, to je trenerski posao. Dok ih “namestimo” u njihovoj glavi treba vremena da taktičke zamisli usvoje. Suština je da prvo sačuvamo svoj gol, pa onda da napadnemo - navodi Mrkić i u osvrtu na predstojeći duel sa Kolubarom tvrdi da se radi o čvrstoj i borbenoj ekipi koju je karakterni trener Dejan Đurđević dobro “zategao”, u završnici sa velikim brojem igrača.