XS
SM
MD
LG
19.08.2022 Administrator DC

Zlatna Ivana Vuleta (video)

Fantastičan uspeh srpskih skakačica udalj na 25. Prvenstvu Evrope u Minhenu. Ivana Vuleta je osvojila zlatnu medalju sa 7,06 metara, a Milica Gardašević je sedma sa 6,52 metra.

– Ostala sam možda nedorečena u poslednje vreme, grde me kada nešto najavim, a ne uradim. Pomisle da mogu šatro da skočim, a u stvari ne mogu. Ja sam ispunila ono po šta sam došla. Čekala sam četiri godine od Berlina do sada. Znala sam da neće biti nimalo lako s obzirom da je u međuvremenu Mihambo postala svetska prvakinja i olimpijska pobednica. Od njene prve medalje 2016. u Amsterdamu mi smo uvek tu u svakom mogućem pogledu – rekla je Ivana u miks zoni ogrnuta nacionalnom zastavom s kojom je trčala počasni krug.

Dodala je potom da je stvarno uživala.

– Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku. Nisam mogla da se nagledam i načudim kako to izgleda pred punim stadionom i toliko ljudi. Želela sam da to iskoristim nasuprot nastupu u Judžinu gde sam pokušala drugačiji pristup da sprovedem i da dođem do medalje. Ovoga puta sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju. Ovo mi je jedna od najjačih serija bez obzira što je bilo hladno. Uživala sam i znala da ću izazvati Malajku prvim skokom. To sam želela, da se približim ličnom rekordu na otvorenom od 7,10 pa i onom u dvorani od 7,24 po cenu da budem druga, ali sam znala da to nije opcija. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam. Hvala svima na podršci – završila je Ivana.