XS
SM
MD
LG

U subotu 19. Triatlon kup „Kulin Ban“ na Boračkom jezeru

U subotu 27. avgusta sa početkom u 15:00 sati, održat će se 19. Međunarodni triatlon kup „Kulin Ban Boračko jezero 2022“, u diciplini sprint triatlon  naizmjenično se pliva 750 metara, 20 km vožnja biciklom i trčanje 5 kilometara.  Ovo 19.izdanje okuplja največi broj do sada prijavljenih takmičara domaćih i iz Regiona, među kojima su i najbolji triatlonci, poput Dejana Patrčevića iz Hrvatske. Organizator ove manifestacije je Triatlon Asocijacija u BiH (TABIH) uz saradnju  sa Triatlon i pentatlon Savezom FBiH,u uz partnerstvo i potporu Olimpijskog komiteta BiH.

Po prvi put u sklopu ove manifestacije održat će se takmičenje u akvatlonu (naizmjenično plivanje i trčanje), kao predtakmičenje glavnoj trci, uz učešće preko 30 poletaraca (dječaka i djevojaka do 12 godina, a što za cilj ima promociju tratlon sporta i animiranje triatlona kao mlade populacije, stvarajuči nove generacije triatlonaca u BiH) .

Cilj projekta je promocija i razvoj sporta u BiH, kao promocija turističkih destinacija Hercegovačko – neretvanskog kantona i Grada Konjica sa krajnjim ciljem da Boračko jezero postane Regionalni centar   triatlon sporta u ovom dijeli Evrope.

„Ovaj sport je sve popularniji u Bosni i Hercegovini i vjerujemo da ćemo ove godine imati rekordan broj takmičara „ rekao je Elmir Miro Hadžialić, direktor Triatlon kupa „Kulin Ban“.

Projekat su podržali i pomogli.

Pokrovitelji Olimpijski komitet BiH,  Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Konjic.

Sponzori : Službeno energetsko piće „XL Energy Drink“, služena voda „Leda voda“, „Nova Vita“,  „Franck“ , „Lisca“, „ BH Telecom“, Mak Zara, „Hotel Garden City Konjic“  „Igman Konjic“, „Klas“, AC food.