XS
SM
MD
LG
29.08.2022 Administrator DC

Odlične ocjene za olimpijsko ljeto

Ljetovanje prepuno planinske zabave imali su vrijedni maturanti srednjih škola Republike Srpske, nosioci Vukovih diploma, koji su svoj mali odmor na Jahorini završili juče, 28.8, a koje je otpočelo tri dana ranije.

Najboljim ocjenama u svom srednjoškolskom obrazovanju svoje ućešće u akciji pod nazivom „Odlične ocjene za olimpijsko ljeto“ obezbijedilo je preko 80 djece, a njih 27 rado su se odazvali pozivu direktora Olimpijskog centra Jahorina, gospodina Dejana Ljevnaića, i predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, gospodina Nedeljka Eleka, da tokom svog boravka učestvuju i u sjajnoj završnoj Izložbi polaznika „Jahorina Open Space Hub“-a, umjetničke manifestacije koja je svoj epilog doživjela u Olimpijskom baru na vrhu Jahorine.

Gospodin Dejan Ljevnaić i gospodin Nedeljko Elek, sa velikim zadovoljstvom, sjajnim učenicima poželjeli su dobrodošlicu, ali i uputili velike čestitke,  dok se direktor Olimpijskog centra Jahorina prisjetio svojih školskih dana, i sa radošću istakao kako je i on u njihovim godinama bio nosilac Vukove diplome. On nije krio ni zadovoljstvo zbog njihovog prisustva Izložbi, jer je, kako kaže, siguran da će veliku motivaciju u svom daljem radu naći upravo na tom događaju, koja je dokaz opravdanosti velike posvećenosti i truda sjajnih umjetnika, učesnika događaja.

Tokom svog trodnevnog ljetovanja, učesnici akcije „Odlične ocjene za Olimpijsko ljeto“ beskrajno su se zabavili i razonodili prije početka novih školskih avantura učešćem u brojnim aktivnostima koje Olimpijski centar Jahorina nudi svim svojim posjetiocima. Tako su oni, potpuno besplatno, testirali sve aktivnosti iz OLIMP parka, koji obuhvata Panoramsko razgledanje gondolom Poljice, vožnju najdužim planinskim bobom u Jugoistočnoj Evropi pod nazivom Alpine Coaster, Pedaline, Kajak, Lopte na vodi, SkyDive i Zipline, kao i aktivnosti iz Adrenalin Parka, u kojem su mogli da isprobaju NauticJet, Tower, Butterfly i SkyDive. Nezaboravna zabava bila je zagarantovana u Rajskoj dolini, na Off Road Kartingu, oba Tjubing ljetnja sankališta, novootvorenoj Biciklističkoj stazi, te Bike Parku.  

Vrijedni đaci tokom svog boravka na Jahorini bili su smješteni u hotelu „Rajska dolina“, koji u narednom vikendu očekuje još jednu njihovu posjetu, s obzirom da će akcija „Odlične ocjene za olimpijsko ljeto“ biti produžena. S tim u vidu, pozivaju se direktori srednjih škola Republike Srpske da na e-mail adresu direkcija@oc-jahorina.com u što skorijem vremenskom periodu dostave spisak preostalih učenika koji su svojim ocjenama osigurali ljetovanje na planini, nakon čega će ih Kabinet Olimpijskog Centra Jahorina kontaktirati sa preciznim detaljima.

Trud i rad u ostvarivanju najviših ocjena tokom njihovog srednjoškolskog školovanja, ali i motivacija u potrazi za pravim vrijednostima, cilj su akcije pod nazivom „Odlične ocjene za olimpijsko ljeto“, čiji su osnivači akcije Olimpijski centar Jahorina, Vlada Republike Srpske i Ugostiteljski servis Republike Srpske.