XS
SM
MD
LG

Srbija ''potopila'' Sloveniju

Viktor Rašeović/ Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom protiv Slovenije rezultatom 17:6 završila je grupnu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu u Splitu i u osmini finala igraće gotovo sigurno protiv selekcije Francuske. Taj meč igra se u nedelju od 20 sati i 30 minuta, a srpski vaterpolisti će do tada sigurno analizirati svoju igru iz prethodnih utakmica, naročito protiv Mađarske, gde su ubedljivo poraženi, a protiv Slovenije su se probudili tek u drugom poluvremenu.

Povela je Srbija preko Viktor Rašovića i Marka Radulovića, nešto kasnije su Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Vasilije Martinović uvećali prednost (5:2), ali je ponovo došlo do pada u igri, te je Slovenija za tri minuta igre u drugoj četvrtini prišla na 5:4. Igralo se potom gol za gol do kraja prvog poluvremena, posle kojeg je Srbija imala dva gola prednosti (7:5).

Stvari su se promenile u nastavku, Srbija se probudila, dodala gas i stekla pet golova prednosti golovima Drašovića, Đorđa Vučinića i braće Rašović, Strahinje i Vktora (11:6). Potom je dva puta zaredom pogodio i Nemanja Vico i sa vođstvom od 13:6 Srbija je rasterećeno ušla u poslednju četvrtinu, gde je dodatno uvećala prednost i došla do sigurne pobede.

Strahinja Rašović, kapiten Srbije u ovom susretu, bio je najefikasniji sa četiri gola, dok su po dva puta pogađali Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Ognjen Stojanović i Viktor Rašović, koji je imao i četiri asistencije.

Minutažu na golu su podelili Dimitrije Rističević i Lazar Dobožanov, koji nisu imali puno posla, posebno u drugom poluvremenu.

Selektor Dejan Savić je rekao:

– Prve dve četvrtine smo bili uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih razbudio. Ne možemo još da budemo zadovoljni ali imami dan i po do osmine finala.

Na pitanje jesu li se vratili trojica- četvorica igrača koje je Savić pomenuo da možda nisu ni došli u Split, selektor se prvo nasmejao pa rekao:

– Videćemo večeras posle sastanka.

Golman Dobožanov je branio druge dve četvrtine. Rekao je kratko:

– Videlo se da smo u grču ali smo to na kraju uspeli da prevaziđemo. To je najbitnije pred utakmicu osminu finala.

Prvi gol na evropskom prvenstvu je postigao Vasilije Martinović:

– Bitna nam je pobeda pre svega da vratimo samopouzdanje posle poraza od Mađara. Bio je potreban period dobre igre da se potpuno trgnemo i da se na miru pripremamo za protivnika u osmini finala.

Viktor Rašović je od deset srpskih asistencija bio zaslužan za četiri:

– Čestitam ekipi na dobroj igri u većem delu. Slovenci su kao i protiv Mađara pokazali igru u prve dve četvrtine. Posle je naš kvalitet došao do izražaja i sada se okrećemo narednom protivniku. Sugurno je da ćemo dati sve od sebe i nadam se da je onaj dan sa Mađarima ružna prošlost.

Srbija – Slovenija 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0)

Spaladium arena. Sudije: Ferari (Italija) i Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Srbija 14 (8), Slovenija 6 (4). Dva igrača više: Slovenija 1 (0).Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović 2, Martinović 1, Vučinić 2, Vico 2, S. Rašović 4, Velkić, Pljevančić 1, Radulović 1, Stojanović 2, V. Rašović 2, Dobožanov. Selektor: Savić.

SLOVENIJA: Beton, Popovič 2, Kadivec 1, Rahne, Nastran 1, Blažič 1, Stele, Paunović, Stefanović 1, Justin, Puš, Lah, Zurbi. Selektor Stromajer.