XS
SM
MD
LG

Odbojkašice Slavije počinju sa pripremnim utakmicama

Odbojkašice Slavije iz Istočnog Sarajeva vrijedno rade tokom priprema za novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Sokolice su iz male dvorane SRC "Slavija" prešle u novu sportsku dvoranu i pripremni period su iskoristile da se naviknu na ambijent, veličinu dvorane, visinu plafona, širinu i ostalo, što je sve potpuno novo u odnosu na ono što su do sada imale.

Trener Slavije, Kristina Vuca, kaže da se na bolje lako navići, te da je taj proces prilagođavanja iza njih, a sada kreću i sa odigravanjem utakmica. Prva je već večeras protiv komšija, ilidžanskog Igmana.

- Polako smo krenuli sa odbrojavanjem dana do početka prvenstva. Krećemo sa fazom pripremnih utakmica, imamo još dvije sedmice da posložimo kockice. Organizaciono i logistički stojimo bolje nego prošlu sezonu, pa očekujem i bolje rezultate, stabilniju i ljepšu igru. Treniramo u novoj dvorani, prošli smo period prilagođavanja na nove uslove, ali lako se navići na bolje, rekla nam je Kristina Vuca, pa dodala:

- Vizija kluba je da se postave zdravi temelji i da se na njima gradi uspjeh. Ne želimo instant rezultate, nego prijatnu, sigurnu i dobru atmosferu u klubu, koju će pratiti redovan i dobar rad. Rad mora uroditi plodom. Vjerujem u djevojke i da će dati sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za vrh tabele, vidjećemo. Svjesna sam da se i u ostalim klubovima dobro radi i da su se neki timovi pojačali. Sa nestrpljenjem očekujem početak lige, da odmjerimo snage i uživamo u dobroj odbojci.

Slavija će u prvom kolu nove sezone gostovati kod zvorničke Drine, a prvu domaću utakmicu odigraće u 2. kolu protiv Glasinca.


Maglić 2 : 3 Radnik
Libero 3 : 0 ŽOK Leotar
Slavija 2 : 3 Glasinac
Ljubinje Bankom 0 : 3 Drina
Bratunac 3 : 1 Velež
Crvena zvijezda 0 : 3 Inova
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Inova 2 2 0 6
2 Drina 2 2 0 6
3 Libero 2 2 0 5
4 Glasinac 2 1 1 3
5 Bratunac 2 1 1 3
6 Crvena zvijezda 2 1 1 3
7 ŽOK Leotar 2 1 1 3
8 Velež 2 1 1 2
9 Radnik 2 1 1 2
10 Slavija 2 0 2 1
11 Ljubinje Bankom 2 0 2 1
12 Maglić 2 0 2 1