XS
SM
MD
LG

A ''zaboravili'' ste Zrinjski, Želju, Široki?

Selektivno informisanje do sada je bila ''specijalnost'' sarajevskih (sportskih) medija. Uvijek se to koristilo kada treba ''napasti'' klubove ili funkcionere iz Republike Srpske.  Sada je to selektivno informisanje preuzeo i Sindikat profesionalnih fudbalera. 

Pozivajući se na informacije jednog sarajevskog portala, a vezenih za pozajmicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine banjalučkom Borcu, obrušili su se na krovnu bh kuću fudbala, kao da je urađeno nešto protivzakonito ili da je u pitanju neka krađa. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jeste posudio novac Borcu, ali nije samo Borac dobijao na taj način pomoć.

Prema našim saznanjima Fudbalski savez je na sličan način pomagao Željezničar, Zrinjski, Široki brijeg…I tada nije pridavana tako velika važnost činjenici da je Fudba lski savez posudio novac tim klubovima.  Tada to nije bila vijest. Danas je ''senzacija''. 

Naravno, sve se to radi da bi se otrovne strelice odapele ka klubu iz Banja Luke i sadašnjem predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vici Zeljkoviću.

Znaju i ovi ''profesionalci'' i sarajevski mediji da su novac dobila i drugi, ali to sarajevski mediji ne smiju da objave.  Oni jako dobro doziraju vijesti prema klubovima iz Sarajeva, pa i prema klubovima iz Zapadne Hercegovine, ali je zato jako poželjno ''udarati'' na Borac, Vicu i sve što dolazi iz Republike Srpske.  Ima to plodno tlo kod njihovih ostrašćenih čitalaca, koji ne biraju riječi kada sve to komentarišu…

Na taj način se stvara negativna atmosfera oko Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, želi se pokazati kako se u njemu radi valjda nezakonito…To što time ruše i atmosferu pred utakmice reprezentacije njih nije ni briga. 

Providna i prefidna igra i novinara i ''profesionalca''.