XS
SM
MD
LG

Slavija arhivirala i Zadrugara

Foto/ Vasilije Marković

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva nastavili su svoj niz bez poraza ove sezone i u Kupu "dr Milan Jelić".

Sokolovi su golom Bore Mišovića savladali Zadrugar u Donjem Crnjelovu sa 1:0 i tako prošli u osminu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja Republike Srpske.

- Još jedna pobjeda za nastavak našeg pozitivnog niza na startu ove sezone. Kako je i najavio trener Regoje pred utakmicu nismo svakako išli u Donje Crnjelovo da izgubimo, ali smo probali malo da iskalkulišemo, neke igrače odmorimo jer nam predstoji težak period, a roster nije širok. Na kraju, opravdali smo ulogu favorita, koja nam je nametnuta zbog forme, ali i ranga takmičenja, ali moram reći da je Zadrugar izuzetno ozbiljna ekipa, prepuna iskustva, sa igračima koji su godinama igrali Prvu ligu Republike Srpske i nije bilo nimalo lako. I njima se zahvaljujem na gostoprimstvu i želim im sreću u nastavku sezone, rekao nam je kapiten Slavije, Aleksandar Pušara.

Slavija nema mnogo vremena za slavlje, već u subotu čeka ih utakmica protiv Željezničara Sport Tima u 8. kolu Prve lige.

- Sa završetkom utakmice ostavili smo i tu utakmicu iza sebe. Uradili smo što smo htjeli i odmah se okrenuli utakmici koja nam slijedi i koja opet neće biti nimalo lagana. Znamo kroz prošlost da je Željezničar uvijek dobro igrao u Istočnom Sarajevu, posljednja dva puta su otišli neporaženi sa našeg stadiona i sada želimo u tome da ih spriječimo. Cijenimo njihovu mladost, zalaganje i kvalitet, ali smo i mi u odličnoj seriji igara i rezultata i želimo tako da nastavimo.

Utakmica Slavija - Željezničar ST igra se u subotu od 16 sati, a meč sudi Stefan Đukić iz Ugljevika.