XS
SM
MD
LG

Šest trenera OSRS na Konferenciji CEV trenera u Skoplju

Treća Konferencija CEV trenera održava se od 16. do 18. septembra u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije. Teorijska i praktična predavanja će se održati u Hotelu „Aleksandar Palas“ i SD „Boris Trajkovski“. Na konferenciji se sastaju odbojkaški treneri i nastavnici fizičkog vaspitanja iz cijelog svijeta kako bi razmijenili ideje o razvoju sporta i proširili svoje odbojkaško znanje. Ovoj dugoočekivanoj Konferenciji se odazvalo više od 160 učesnika koji su dočekani od strane CEV tima. Šest trenera OSRS prisustvuje Konferenciji: Radmila Marković, Slavica Govedarica, Miodrag Miličević, Darko Sandić, Milan Bošković i Mišo Pešić.
 

Na ovogodišnjoj Konferenciji glavni predavači će biti dva istaknuta trenera Džon Kesel iz SAD i Kijatipong Radkatagrienkaj iz Tajlanda, koji će predstaviti svoju filozofiju i pristupe trenerskom poslu koji su rezultati njihovog dugotrajnog rada u sportu, te će podijeliti svoje veliko iskustvo i znanje u radu sa djecom i odbojkašima sa fokusom na zajedničko učenje i pozitivnu ulogu grešaka u sportu.

Džon Kesel je jedan od pionira za razvoj odbojke u SAD i veliko ime u treniranju od osnovnog nivoa do nacionalnog tima. Američko udruženje odbojkaških trenera ga je 2013. godine uvrstilo u 60. člana Kuće slavnih AVCA trenera. Pored svog rada na osnovnom, kao i na elitnom nivou, Kesel je objavio nekoliko knjiga za trenere i omladinu.
Prije nego što je bio trener, Kijatipong Radkatagrienkaj, bio je igrač i član muške odbojkaške reprezentacije Tajlanda. Trenirao je žensku odbojkašku reprezentaciju Tajlanda od 1998. do 2016. godine. Njegova impresivna lista odličja kao trenera uključuje dvije zlatne i dvije bronzane medalje na Azijskom prvenstvu u odbojci, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na Kupu Azije i šest zlatnih medalja na Igrama jugoistočne Azije. Trenutno je generalni sekretar Azijske odbojkaške konfederacije.

Konferencija se zvanično otvara danas sa početkom u 9.00 časova, po lokalnom vremenu. Prvi put će na Konferenciji biti održan poseban turnir trenera. Ovo je odlična prilika za trenere da se okupe i uče od najboljih stručnjaka na svijetu i razmijene iskustva koja će im pomoći u daljem radu.