XS
SM
MD
LG

Sedamnaestogodišnji Andrej Nedić debituje za Dejvis kup reprezentaciju BiH

Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je u dublu treći bod protiv Meksika i time stigla do pobjede u meču protiv Meksikanaca i plasmana u play off za Svjetsku grupu Davis cupa.

Selektor bh. tima Zoran Zrnić zadovoljan je uspjehom, a ponovo je iznio i pohvale za jučerašnje nastupe Nermana Fatića i Damira Džumhura, kao i na današnji dubl Tomislava Brkića i Mirze Bašića.

- Nekako se zbog tog ranga naših igrača i Meksikanaca nametnula uloga favorita našim igračima. Čestitke Nermanu još jednom za pobjedu jučer, taj prvi meč nosi poseban pritisak, on je to iznio na pravi način. Damir je pokazao kako se igraju ti mečevi, kako se igra za reprezentaciju i tih 2:0 je nekako olkašalo posao danas.  Tomo i Mirza su odigrali na visokom nivou, uz pomoć publike smo iskoristili prilike koje smo imali. Jako sam srećan, jako sam ponosan na sve njih. Hvala publici koja je došla u velikom dublu. Idemo dalje, rekao je Zoran Zrnić.

On je potvrdio i da će Andrej Nedić, sedamnaestogodišnji teniser iz Doboja igrati četvrti meč, koji će sada biti revijalnog karaktera, ali će sigurno biti veliki motiv za našeg mladog tenisera, debitanta u reprezentaciji.

- Upravo tako. Andrej je bio ovdje sa nama ovu nedjelju. Svojim zalaganjem, odnosu na treningu, je pokazao da se može računati na njega u budućnosti. Neki naš dogovor sinoć je bio da ako budemo imali 3:0 da Andrej dobije priliku odmah na prvom nastupu i to će mu mnogo značiti i ja sam siguran da će on opravdati poziv kojeg smo mu poslali.