XS
SM
MD
LG

Cirkus zvani Košarkaški savez Bosne i Hercegovine

Do skoro je sportsku javnost Bosne i Hercegovine ’’uveseljavao’’ Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Oni su nekako ’’skrpili’’ rukovodstvo, generalnog sekretara, mada je još dosta nejasnoća oko selektora, njegovih pomoćnika, odluke da se generalnom sekretaru daje 10 posto od ugovora marketinških koje sklopi… Pratićemo to i vidjeti kako će se sve odvijati, a ovih dana u cirkusku arenu na velika vrata ulazi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

U ovom trenutku dva člana Upravnog odbora Mirza Teletović i Feđa Jovanović su podnijeli ostavke, pa se sada zna da ni jedna odluka neće moći biti donesena. Nema kvoruma. Odlaskom Teletovića i Jovanovića praktično su Bošnjaci ostali bez potrebnih glasova.

Košarkaški savez Republike Srpske je zatražio Vanrednu skupštinu, da se sve to razriješi, ali nje nema…

S toga nije jasno ni kada će šampionat da počne, koliko će klubova biti u prvenstvu… Slavija iz Istočnog Sarajeva se uveliko sprema za nastup u bh eliti, ali…Ko će potvrditi njihovu selidbu u Ligu 12? Trenutno nema ko, pa ispada da Sokolovi treniraju, sklapaju ekipu, a ne znaju koji će rang igrati…