XS
SM
MD
LG

Grgića golovi lansiraju ka vrhu liste strelaca

Dario Grgić (19) - foto: FK Železničar/lična arhiva

Proteklo 9. kolo Mozzart bet Prve lige obeležio je Dario Grgić (19), dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi Železničara nad Metalcem (4:1). Shodno tome, poneo je epitet igrača kola. Promenljive igre “dizelke” i smene trenera nisu mnogo uticale na najmlađeg prvotimca i najboljeg strelca ekipe. Za sada statistički pokazatelji kažu da je postigao pet golova i upisao dve asistencije.

U Pančevo je došao zimus iz BASK-a (pozajmica iz Čukaričkog), na nagovor Saše Ilića, i uverio se da nije pogrešio.

- Radi se o najorganizovanijem klubu u ligi, sve prenadležnosti se tačno i na vreme se isplaćuju, u klubu vlada kohezija, hemija, ljudi koji kreiraju politiku kluba su predusretljivi spremni da uvek pomognu, daju savet i sl. Nisam u potpunosti zadovoljan dosadašnjim učinkom jer sam se u prve 3-4 utakmice ispromašivao. Važno je da smo uhvatili priključk sa vodećima i kako vreme odmiiče bićemo još bolji. Garancija je iskusni trener Tomislav Sivić i treba nam malo vremena da se uklopimo i još bolje upoznamo - kaže Grgić.

Golovi protiv Metalca pala su posle bolje igre tokom svih 90 minuta. Kaže da su kontrolisali situaciju na terenu, više držali loptu u posedu i bilo je pitanje sa koliko golova će završiti meč. Mada je mlad i neiskusan, golove daje manirom iskusnog strelca. Gledajući snimak utakmice može se videti da je prvi postigao posle duplog pasa i lobovanja golmana, a drugi put je znalački iskoristio kiks štopera rivala. Polušpic je njegova prirodna pozicija gde može da pruži najviše i sa loptom u ofanzivi je najači. Sa trenerom Siviće moraće da poradi na defanzivi i drugim elementima.

Privodi kraju vanredno četvrtu godinu Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici, i koristi svaki slobodan dan da se poveti školskim obavezama. Potpisao je ugovor do narednog leta i ako se po jutru dan poznaje, nema razloga da se saradnja ne produži. Pančevo je usputna stanica u karijeri mladog fudbalera i želja mu je da jednog dana zaigra za Partizan.