XS
SM
MD
LG

Marina Kurteš po prvi put na svjetskoj Series A ligi za seniore: Jedno veliko iskustvo za mene

Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, ove sedmice će nastupiti na svjetskoj Premijer ligi - Series A za seniore koja se održava u turskom Kocaeliju, a to će biti njen prvi nastup u ovom takmičenju u karijeri.

Turniri iza nje su pokazali da ima dobru formu, ali takmičenje pred njom je jedna potpuno nova dimenzija i tek treba da vidi gdje se nalazi.

- Što se tiče forme, mislim da je na dobrom nivou. Imali smo jednu manju pauzu od prošle sezone i jednu povredu. Međutim, forma se vratila, to su potvrdile medalje sa prethodnih turnira. Što se tiče Turske, to je moje treće po redu veliko seniorsko takmičenje, s obzirom na to da imam iza sebe nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Ali, ovo je prvi put da nastupam na svjetskoj seniorskoj ligi. 96 nas je u konkurenciji, to je izuzetno velika konkurencija, ali ja ću se potruditi da osvojim što bolje mjesto, rekla je za naš portal Marina Kurteš pred polazak u Tursku. 

Teško je govoriti o nekom žrijebu kada je 96 takmičarki prijavljeno, ali Marina bi voljela da izbjegne karatistkinje iz prvih 10 na rang listi za početak. 

- Svakako da mi je cilj izbjeći prvih 10 sa rang liste, znajući koliko oni rezultata imaju i kakve su to takmičarke, ali svakako da bi mečevi sa njima isto tako meni donijeli jedno novo iskustvo i jedno novo znanje.

Njen trener Dejan Vukadin neće biti sa njom u Kocaeliju ovaj put, a Marinu će voditi selektor reprezentacije BiH, Boris Jeličić. 

- Marina putuje na Svjetsku premijer ligu serije A za seniore koja se održava u Turskoj . Ove godine što se tiče serije A prvi put su limitirane kategorije i 96 takmičara je maksimum po kategoriji i mi smo uspjeli da realizujemo taj projekat njenog učestvovanja, ona je kao 96. takmičarka prijavljena. U posljednji čas smo uspjeli organizovati njen odlazak. Ja neću biti sa njom, Marina putuje sa Borisom Jeličićem, selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine, on je dobro poznaje. Žestoka je konkurencija, radi se o seniorima već i ovo će za nju biti veliko iskustvo, još jedno veliko nakon Svjetskog prvenstva u Dubaiju prošle godine, rekao nam je Dejan Vukadin. 

Pripreme su kaže bile jako dobre, a odmah po povratku iz Turske slijedi nastavak priprema za Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje je ponovo u Turskoj.

- Odlično je radila, nije propustila niti jedan trening. Radili smo čak i taj Kup BiH koji je bio izborni turnir za Svjetsko prvenstvo i ubjedljivo je osvojila zlato. Kada se vrati vidjećemo koliko nam nedostaje još treninga u ovom trenutku i nastavljamo sa pripremama za Svjetsko prvenstvo.