XS
SM
MD
LG

Polovina klubova Mozzart bet Super lige zamenilo trenere

Na polovini jesenje sezone polovina superligapša je promenila trenera, a ima primera da su pojedini klubovi u proteklih 12 kola menjali po dva-tri stručnjaka (Mladost GAT, Radnik i Radnički iz Niša). Trener Aleksandar Linta je za kratko vreme promenio dva kluba. Ni prvoligaši nisu mnogo zaostali i posle devet odigranih utakmica šest klubova nastavlja prvenstvo sa novim trenerima.

Najviše pažnje privukla je smena na klupi večitih rivala, Iliju Stolicu u Partizanu je nasledio Gordan Petrić, a Dejana Stankovića u Zvezdi Miloš Milojević.

Mladost GAT je dugo “lutao” i pre najnovijeg angažmana Ljubomira Ristovskog, za čije ime je vezam istorijski ulazak u Super ligu, imali su kraće epizode sa Brankom Žigić i Aleksandrom Lintom. Radnik se neslavno “proslavio” sa čestim smenama trenera, počeli su sa Aleksandrom Lintom da bi posle dva kola angažovali Dragana Radojičića. Iskusni stručnjak se nije dugo zadržao i nasledio ga je Dragan Perišić, koji je ranije vodio prvoligaše Radnički i Železničar. Slično se poneo Real sa Nišave, Tomislava Sivića je zamenio “domaći” Saša Mrkić, dežurni “vatrogasac”. Znalo se da je Mrkić privremeno rešenje i uprkos dobrim rezultatima angažovan je povratnik Nenad Lalatović. Kragujevčani su zamenili Dejana Joksimovića, koji je ranije radio u mlađim kategorijama. Voždovac je pre mesec dana obelodanio raskid saradnje sa Nebojšom Jandrićem, koga je zamenio Nikola Puača. Najsvežija smena odigrala se na severu Bačke, u Subotici. Spartak ŽK je napustio iskusni Slavko Petrović, koji je uspeo da izbori opstanak u prethodnoj sezoni, ali je platio ceh slabim rezultatima u poslednje vreme. Ime novog kormilara biće saopšteno danas posle konsultacija sa nekoliko kandidata.

U Mozzart bet Prvoj ligi nove trenere dobilo je šest klubova. Loznica je u startu nanizala nekoliko poraza i to je bio znak da rukovodstvo reaguje i u miru se raziđe sa Draganom Mićić, koji je ranije u dva navrata vodio tim. Zamenu su našli u Nebojši Neškoviću. Železničar je između dva baraža za popunu Super lige doveo Igora Savića, ali ljubav nije dugo trajala i pre dve nedelje poznati stručnjak je otišao a nasledio ga je Tomislav Sivić, bivši strateg niškog Radničkog. Trajal je dobio novog trenera Milana Nikolića umesto Živojina Vidojevića. Miljojko Gošić je i dalje ostao šef stručnog štaba. Serija neuspeha jednog od kandidata za vrh, Metalca, značila je raskid saradnje sa Dejanom Rađenovićem, koga je nasledio malo poznati Goran Matković. Poslednja u nizu smena odigrala se juče na Banjici. Dosadašnjeg prvog trenera Branka Mirjačića zamenio je povratnik iskusni Bogdan Korak. Novosadski prvoligaš startovao je sa pripremama i u uvodnim utakmicama sa trenerom Aleksandrom Radunovićem. Očigledno novajliji se nije posrećilo, naišli su slabi rezultati i kola su se, kako to obično biva, slomila na Radunoviću. Poverenje je ukazano Branku Žigiću, koji nije menjao mesto prebivališta i iz Novog naselja “preselio” se na Detelinaru.