XS
SM
MD
LG

Obudovljanke na novom početku

Crvena zvijezda, Obudovac

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Premijer ligi i ispadanja, iako su igrale neizvjesnu završnicu, ove godine "Zvjezdašice" iz Obudovca nastupaju u Prvoj ligi Republiku Srpske.

Kompletna prva postava je napustila klub nakon ispadanja iz elitnog takmičenja, a klub je okupio perspektivne kadetkinje i juniorke, koje su u nastupima u mlađim kategorijama pokazale da imaju potencijala.

Petnaestak mlađanih igračica predvođenih kapitenom Anđelom Tomašević, trenira od početka avgusta i nestrpljivo čeka početak lige.

Šef struke, Milenko Perušinović i pomoćnici Dušan Mišikić i Ratko Rale Simić u takmičarskoj sezoni 2022/23 u rosteru imaće sledeće snage:

Tehničar: Anđelina Nikolić
Primači saervisa: Anđela Tomašević, Jelena Perić i Ružica Pajić
Korektori: Milica Đorđić i Danijela Ivković
Srednji blokeri: Đurđina Gojković, Milana Zoranović, Katarina Đurkanović i Petra Nikolić
Libera: Marijana Teodorović, Nada Lazarević i Ana Živković


"Period stabilizacije kluba je pred nama i to je faza kroz koju moramo proći, a djevojke vrijedno treniraju, pa je zadovoljstvo svih nas u klubu još veće. Liga nam je nepoznanica, ali smo svjesni da je zadržala kvalitet iz prethodnih godina, a centri kao što su: Trebinje, Bijeljina, Banjaluka, Nevesinje, Zvornik.... su garant kvalitetnih utakmica. Sezonu otvaramo u subotu sa ekipom Maglićem iz Foče, koja je kao i mi mijenjala sastav, tako da na terenu očekujemo mlade sastave i kvalitetnu odbojku. Pozivamo publiku da bude vjetar u leđa našoj mladosti, a mi obećavamo da ćemo im se dobrom igrom odužiti" rekao je strateg Obudovljanki Milenko Perušinović.


Maglić 2 : 3 Radnik
Libero 3 : 0 ŽOK Leotar
Slavija 2 : 3 Glasinac
Ljubinje Bankom 0 : 3 Drina
Bratunac 3 : 1 Velež
Crvena zvijezda 0 : 3 Inova
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Inova 2 2 0 6
2 Drina 2 2 0 6
3 Libero 2 2 0 5
4 Glasinac 2 1 1 3
5 Bratunac 2 1 1 3
6 Crvena zvijezda 2 1 1 3
7 ŽOK Leotar 2 1 1 3
8 Velež 2 1 1 2
9 Radnik 2 1 1 2
10 Slavija 2 0 2 1
11 Ljubinje Bankom 2 0 2 1
12 Maglić 2 0 2 1