XS
SM
MD
LG

Crnogorci spremni za BiH

Reprezentacija Crne Gore danas igra peti meč UEFA Lige nacija…

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras posljednji trening uoči utakmice petog kola UEFA Lige nacija protiv selekcije Bosne i Hercegovine koji će se u petak od 20:45 časova odigrati u Zenici.

„Sokoli“ su sinoć u 19:00 časova istrčali na teren stadiona Bilino polje i obavili finalne pripreme za duel sa selekcijom Bosne i Herceovine koja nakon prva četiri kola zauzima prvo mjesto u grupi.

Očekivanja našeg najbolje tima uoči derbija grupe na zvaničnoj konferenciji za medije iznijeli su selektor Miodrag Radulović i kapiten Stevan Jovetić.

Selektor ističe da će njegovi izabranici dati sve od sebe da iskoriste šansu koja im se ukazala da takmičenje u ligi B UEFA Lige nacija završe na prvom mjestu.

- Prvo što želim reći jeste da je sjutrašnji duel derbi ove grupe, susret dvije ekkipe koje su u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazale najviše. Mi smo igrama, zalaganje, odnosom prema grbu i dresu koji nosimo zaslužili ovu šansu. Kada smo započeli takmičenje u UEFA Ligi nacija nismo imali imperativ osvajanja prvog mjesta. Krenuli smo u ciklus sa ciljem da ostanemo u Ligi B, proširimo bazu igrači i dodatno homogenizujemo ekipu. Ukazala nam se prilika da napravimo korak više i siguran sam da smo spremni da to iskoristimo, rekao je selektor „sokola“ 

Dvije selekcije se, prema mišljenju Radulovića, dobro poznaju i da su „sokoli“ spremni za sve varijante koje protivnik može ponuditi.

- Vrlo dobro se znamo, ovo će biti treća utakmica u nešto više od godinu dana. Spremamo se za sve varijante koje Bosna i Hercegovina može da pripremi, sa tri ili četiri igrača u posljednjoj liniji… Iako smo spremni na sve opcije moramo biti maksimalno disciplinovani i strpljivi jer dobro znamo da je fudbal nepredvidiva igra. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu, širok „roster“ koji je bio od ključnog značaja u junskom terminu i imamo poštovanje prema njima kao timu, dodao je Radulović.  

Selektor našeg nacionalnog tima najavljuje napadačku igru u sjutrašnjem duelu.

- Nema straha kod nas, to ne postoji. Pritisak je, naravno, uvijek prisutan kada se igra za nacionalni tim. Znamo šta nosi sjutrašnja utakmica, znamo koji je ulog i spremni smo da idemo na sva tri boda. Normalno je da će obje selekcije igrati napadački jer i jedna i druga strana želi pobjedu. Za napadačku igru imamo potencijal, širok spektar igrača koji igraju u napadu i nećemo odustati od svog cilja. Naravno, ishod grupe umnogome zavisi od ishoda sjutašnje utakmice ali ćemo u posljednjem kolu mi imati težak zadatak protiv Finske kod kuće, baš kao i Bosna i Hercegovina na gostovanju Rumuniji, zaključio je selektor „sokola“.

Kapiten „sokola“ Stevan Jovetić spreman je da predvodi reprezentativne drugove do još jednog dobrog rezultata.  

- Nisam bio u ekipi ali sam gledao prvu utakmicu sa tribina i pružao podršku ekipi na taj način. Bio je to fer i korektan meč u kojem je Bosna i Hercegovina imala veći posjed lopte ali smo mi imali svoje šanse da riješimo meč… Očekujem da u sjutrašnjem meču obje selekcije pokažu šta znaju, još jednu dobru fudbalsku predstavu i odličnu atmosferu na stadionu. Vjerujem da imamo dobre šanse da napravimo odličan rezultat. Imamo kvalitetnu ekipu, odličnog selektora i sjajnu atmosferu. BIH ima prednost od jednog boda uoči sjutrašnjeg meča ali to može da bude mač sa dvije oštrice za njih… U svakom slučaju moramo dati maksimum kako bismo stigli do željenog rezultat, rekao je Jovetić.

Duel Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se u petak, 23. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici sa početkom u 20:45 časova. Sudijski tim delegiran za sjutrašnji meč dolazi iz Poljske i predvodi ga Simon Mačinjak.

Izvor:fscg.me